Wat mag je WEL doen achter het stuur?

door jul 19, 2017Blog0 Reacties

We weten allemaal dat je niet mag bellen achter het stuur, maar wat mag nou eigenlijk allemaal wel?

Er zijn behoorlijk wat dodelijke ongevallen per jaar door afleiding. De aantallen zijn moeilijk in te schatten maar ze liggen tussen de 20 en 100. Dat is ongeveer 5% -25% van alle ongevallen. Ongevallen die voorkomen hadden kunnen worden.

Met stip op nummer 1 op de lijst; afleiding achter het stuur staat; de telefoon.

Als je 3 seconde op je telefoon kijkt en je rijdt 100 km/u. dan leg je in die 3 seconden 90 meter af. Dat is de lengte van een compleet voetbalveld. 3 seconden waarin je informatie kwijt bent.

Mij is de vraag gesteld; Mag ik een shaggy draaien als ik aan het rijden ben? Het antwoord daarop is: Ja dat mag. Je mag aan je radio frummelen, je mag jezelf opmaken je mag een cd wisselen ..de wetgever heeft daar niets over vastgelegd. Maar als je Cd valt of je mascara, je bukt om het op te rapen waardoor je gaat slingeren. Daar heeft de wetgever wel iets op over vastgelegd, en die regels zijn erg streng. Want slingeren, het laat reageren of op de andere weghelft uitkomen, daar staan gigantische boetes op die in de duizenden euro’s kunnen oplopen.

Kortom: je mag van alles doen in de auto (behalve bellen) maar voor gevaarlijk rijgedrag vertonen staan hoge boetes.

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven