7 stappen na een ongeval meer kennis is minder rijangst

door mei 31, 2017Blog5 reacties

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje dat weten we allemaal. Betrokken raken bij een auto-ongeluk kan iedereen overkomen, ook de beste chauffeurs. Maar wat moet je precies doen na een verkeersongeval?

Tijdens een verkeersongeval waar ikzelf laatst bij betrokken was, heb ik een aantal foutjes gemaakt. Fouten die ik met jou wil delen zodat ze jij ze niet hoeft te maken

Ik zat met een leerling in de auto die net met de eerste rijles bezig was. Nog maar net zat ze 15 minuten achter het stuur. De koppeling en het gas deed ik. We stonden te wachten voor het verkeerslicht, op het moment dat deze op groen sprong liet ik de koppeling opkomen maar gaf te weinig gas (ja, ook dat kan zelfs mij gebeuren). De auto achter ons lette niet goed op en klapte er boven op. Het eerste wat ik deed was: *@#$%^&, juist ….. vloeken. Niet goed natuurlijk; maar wat moet je wel doen als je betrokken bent bij een verkeersongeval?

1. Breng jezelf en andere betrokkenen eerst in veiligheid en zorg voor eventuele gewonden.

(verplaats gewonden niet maar leg iets warms over hem/haar heen) of zorg voor beschutting.

2. Als de auto’s nog kunnen rijden, rij dan zo snel mogelijk naar een veilige plek.

3. Maak met je smartphone meerdere foto’s van de situatie en van de schade van beide auto’s

4. Daarna is het belangrijk om een Europees schadeformulier in te vullen. Zorg dat je er altijd 1 bij je hebt.

5. Zorg dat je altijd gegevens hebt van de bestuurder (rijbewijs, identiteitsbewijs) en van het voertuig (kentekenbewijs)

6. Als er getuigen zijn van de aanrijding, vraag dan of je hun naam en adres mag opschrijven. Mocht blijken dat een verklaring van een getuige noodzakelijk is dan neemt de schadebehandelaar contact op met de getuige.

7. Laat je schade altijd schatten door een schade expert. Neem geen genoegen met een bedrag wat je wordt aangeboden!

Omdat ik midden in een rijles zat, wilde ik de aanrijding zo snel mogelijk afhandelen. De bestuurder die ons had aangereden had ook haast. Dus alles ging te snel.

Zo had de bestuurder geen rijbewijs mee alleen een ID. Heb ik geen foto’s gemaakt van de situatie en heb ik niet samen met de andere partij het schadeformulier ingevuld. We spraken af dat de bestuurder langs zou komen om het schadeformulier in te vullen. GELUKKIG hielt deze zich aan haar belofte en kwam de bestuurder de volgende dag netjes langs.

Dit zijn natuurlijke behoorlijke blunders, want wat was er gebeurt als de bestuurder niet was gekomen?

Dan had ik alleen met het kenteken naar mijn verzekering moeten gaan en was het een lastige weg geworden.

Neem a.u.b. de tijd om de nodige gegevens te registreren…..

Eind goed al goed!

 

Wat is jouw grootste blunder geweest na een ongeval?

 

Laat het hieronder weten in het commentaarveld en kom op de VIP lijst te staan voor de anti-slip cursus die er binnenkort weer gaat komen!

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op deze link

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven