Rijangst is complex in dit opzicht omdat niemand hetzelfde is en iedereen een andere trigger heeft. Hieronder de 4 grootste fouten neergezet waar je direct actie op kunt ondernemen.

 

Veel actie plezier!

 

1: Geen Doel stellen

 

Een doel is een gewenste situatie, iets dat je wilt bereiken. Je wilt je zelfvertrouwen in de auto vergroten maar je weet niet wat je moet doen.
Stel jezelf een haalbaar doel en maak dat doel specifiek.
Bijvoorbeeld: Ik wil op 6 maart naar Eindhoven rijden om 10:00 uur Met een snelheid van 100 km/h In mijn eigen auto.

 

2: Niet erkennen van je angst

 

Je herkent het wel maar je erkent de angst niet!
Belangrijk is om je angst toe te laten. Als dat gelukt is dan ga je je fantastisch voelen.
Als je jouw angst hebt aangekeken, je bent doorgegaan en is er niets gebeurd… zal je voelen dat het je een kick geeft.
Als je die kick niet hebt gevoeld, dan heb je waarschijnlijk voordat het te angstig werd de auto aan de kant gezet of heb je niet helemaal doorgezet.

 

3: Jezelf niet laten coachen

 

Je wilt het allemaal alleen doen! Zonder coach is het lastig, laat je helpen! Zorg dat er iemand bij is die je vertrouwd en iemand met zelfvertrouwen dit kan familie, vriend/vriendin zijn.
Ga iets doen wat je coach ook spannend vindt en kijk dan hoe hij/zij zich gedraagt. Welke houding neemt hij/zij aan en ga die houding spiegelen. Je zult merken dat het werkt. Een vertrouwde coach is onmisbaar.

 

4: Zelfvertrouwen

Denken dat je binnen een week zelfvertrouwen hebt, dat het zo voor het grijpen ligt alsof je naar de winkel gaat?Zelfvertrouwen krijg je niet binnen een week, daar moet je echt aan werken.

 

Schrijf je doel op. Wat wil je bereiken binnen 90 dagen. Hang jouw doel waar je het kan zien en maak elke dag een stapje in de juiste richting.

 

Stap elke dag even uit je comfortzone. En als je dat dan hebt gedaan, vier dan ook dat succes moment…
Elke dag een kleine stap maakt dat je over 90 dagen een gigantisch eind vooruit bent gekomen.
Na het luisteren, lezen en kennis op te doen over jouw rijangst, moet je daarna de stap nemen om het ook te gaan DOEN! Zet jezelf in de actiemodus, anders gebeurt er niets.

 

Wat een enorme boost geeft aan het uitvoeren van je doel is het opschrijven en “wereldkundig” maken. Dit zorgt voor een stok achter de deur om door te zetten. Wil jij net zo tot bloei komen als de bloem hierboven? Ga ervoor!

 

Juist daarom is het belangrijk om jouw doel hieronder op te schrijven zodat jij jezelf eraan kunt houden. Durf jij het? Schrijf je doel S.M.A.R.T geformuleerd hieronder op. (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden)

 

Wat is het doel dat jij over 90 dagen wilt bereiken?

 

Als dank voor je antwoord wil ik je graag verder motiveren om aan de gang te blijven in het aanpakken van je angst. Hiervoor krijg je een GRATIS inzicht gesprek van 1 uur ter waarde van 75,-