Lekker even chillen of je rust pakken, me time en ga zo maar door.
Het lijkt makkelijk en zo klinkt het ook. Is het daadwerkelijk ook zo dat je kunt ontspannen voordat je gaat autorijden?

Vandaag krijgt ontspanning de aandacht en om specifieker te zijn de ontspanning vlak voor het autorijden. want ook als je al een klein beetje gejaagd of gestressed de auto in stapt dan lukt het bijna niet meer om goed te ontspannen.

 

Gevolg

Je zit met opgetrokken schouders
Knijpend in je stuur
Snelle ademhaling
Kramp in de buikstreek

Je kan vast wel je eigen lichamelijke sensatie voor de geest halen. Op deze manier ga je niet fijn de weg op.

 

Hoe dan wel ontspannen


Hieronder een vijf aantal tips om te zorgen dat je ontspannen de auto in stapt.

1. 10 tot 15 minuten mediteren. Zoek een plek op waar je niet gestoord kan worden en ga comfortabel zitten. Adem in door de neus en uit door je mond. Pak je rust door even niets te doen. Meditatie is fijn maar heel veel mensen geven mediteren te snel op. Zet jezelf een doel om minimaal vier keer per week 10 minuutjes te mediteren voor 28 dagen, vind je het niets dan kan je er altijd mee stoppen. Ervaar je meer rust dan mag je ervoor kiezen om de ingeslagen weg te vervolgen.

2. Voordat je de auto instapt eerst 5 minuten een frisse neus halen. Wandelen maakt je hoofd leeg en zorgt voor mentale ontspanning.

3. Simpele stretch / rekoefeningen doen is een goede ontspanningstechniek. Werk vanuit de voeten omhoog naar de nek.

ARMEN: *Beweeg een arm naar boven en laat de hand achter het hoofd/de nek rusten. Houd met de andere hand de elleboog vast. Zorg ervoor dat je rug recht blijft.

*Beweeg je arm op schouderhoogte voor je langs. Houd met de andere hand uw elleboog vast.

RUG: *Zet je voeten op heupwijdte, handen op je heupen. Leun rustig naar links en naar recht. Maak ronde bewegingen met je heupen, of leun rustig naar voren en naar achteren.

(BOVEN)BENEN: *Breng voorzichtig je hak naar je bil en trek deze aan. Houd de knieën naast elkaar.

*Ga op je knieën zitten met je billen tussen je benen op de grond. Breng je schouderbladen zover mogelijk naar achteren.

En elke rekoefening die je zelf kent mag je natuurlijk gebruiken.

4 Ontspanning door Inspanning Ga ontspannen zitten. Laat je armen hangen. Bal je vuisten en span alle spieren in je armen aan. Houdt dit even vast en ontspan vervolgens weer. Knijp met je ogen, je mond, neus en kaken samen, hou vast en ontspan. Doe deze oefening met al je spieren van boven naar beneden. Tip: doe dit wanneer je alleen bent je kan vreemde opmerkingen verwachten 😉

5. Hou er een gezonde levensstijl op na. Veel bewegen, gezond eten en matig drinken. Een gezonde geest zit in een gezond lichaam.

 

Hoe zorg jij voor ontspanning voor het rijden?

 

Ik heb een meditatie CD opgenomen speciaal gericht op personen die rijangst of spanning ervaren voor en tijdens het rijden. Wil je tot rust komen en een GRATIS meditatie file ontvangen? Beantwoord dan de vraag hierboven in het reactieveld hieronder dan valt er een meditatie file vanzelf in je digitale brievenbus

Foto:Nicholas A. Tonelli