Oh Truck!Wat doe jij in deze situatie?                                                                              “Oh Truck!” by arewethereyet?  CC

Vandaag had ik een goed gesprek met iemand die last had van paniekaanvallen. Dat is natuurlijk erg vervelend en het positieve aan dit gesprek was dat hij heel erg goed wist wat te doen om het “ongemak” te doorstaan.

 

Als je een rijangst reductietraining hebt gevolgd dan weet je dat je na de training erg moe kan zijn. Een training is een ware uitdaging, ik noem het ook wel eens topsport. Na afloop kunnen de benen, schouders, nek, rug of zelfs in je handen vermoeid aanvoelen.

Geen zorgen dit verminderd elke keer dat je gaat rijden (oefenen)

Juist tijdens het oefenen ga je er bewust van worden dat je spieren aanspant, je komt als het ware weer in contact met je lichaam.

Bewuster naar je lichaam luisteren klinkt makkelijk. Hoe doe je dat.

 

 

Luisteren naar je lichaam

 

 

Voordat je in de auto stapt en gaat beginnen met een training is het aan te raden eerst (thuis) te ontspannen, door bijvoorbeeld even te gaan wandelen (met of zonder hond) of een paar minuten te mediteren. Vooral dit laatste helpt je goed ontspannen.

Een goede meditatie CD tegen rijangst

 

Visualisatie

 

Na dit rust moment ga je visualiseren hoe jouw training er straks uit gaat zien, dit uiteraard in de meest positieve zin!

Stel je jouw grootste angst voor…….bijvoorbeeld een vrachtauto inhalen die aan het slingeren is op de autosnelweg. Dit filmpje speel je in je hoofd af. Je komt aanrijden, ziet een vrachtauto die slingert. Wat doe je dan? Rustig remmen? Je blijft er op een veilige afstand achter hangen? Je gaat er voorbij? Visualiseer deze film met alle verschillende mogelijkheden, allen positief eindigend!!!

Doe deze visualisatie elke dag 30 dagen lang. De reden van deze 30 dagen is dat je een neurologisch pad hebt aangemaakt in je hersenen. Zodra je een gelijksoortige situatie tegenkomt zal je bijna automatisch reageren zoals je gevisualiseerd hebt.

 

Dit kan natuurlijk met alle mogelijke scenario’s, het beginpunt is ALTIJD VOOR het lastige moment. In het voorbeeld hierboven begin je met visualiseren op het moment dat je de invoegstrook opgaat.

 

Als je al deze scenario’s hebt gevisualiseerd en het gebeurt daadwerkelijk dat je op de autosnelweg een slingerende vrachtwagen tegen komt, dan weet je al wat je gaat doen en hoe het afloopt!

Succes verzekerd!

 

Dus van tevoren zorgen voor ontspanning en alle (positieve)scenario’s visualiseren en vooral jouw reactie op de situaties waar je in terecht kan komen. Hierdoor zal jouw angst sterk afnemen.

Er zijn meer methodes om je angst onder controle te krijgen, nu ben ik benieuwd wat jij doet om de spanning laag te houden.

 

Wat doe jij nu om je angst onder controle te houden?

 

Laat je antwoord achter in het commentaarveld hieronder en ontvang GRATIS één file van de rijangst meditatie Cd.