7 tips voor Controle Gevoel in de Auto (ook) tegen rijangst

door mrt 7, 2018Blog1 reactie

 

Regelmatig heb ik mensen in de auto die het gevoel hebben dat ze echt wel auto kunnen rijden, maar soms het idee hebben dat de auto er met hen vandoor gaat i.p.v. zij met de auto.

Het gevoel wat ze erbij hebben is lastig te verklaren, maar ik heb 7 manieren gevonden waarop je ontspannen in de auto kunt gaan zitten en daardoor meer controle over de auto hebt.

7 manieren om het controle gevoel te verbeteren.

 

1: Zorg voor een goede zit/stuurhouding. Dit is het meest onderschatte onderdeel van het autorijden. We stappen in, zetten de spiegels goed en weg zijn we.

2: In de bochten een beetje mee leunen mag best, maar overdrijf niet. Blijf het liefst zo stabiel mogelijk zitten.

3: Stuurhouding: belangrijk is dat je ontspannen in de autostoel zit. Plaats je handen op het stuur op kwart voor 3 of is het nou tien voor 2? Mijn advies is kwart voor 3 Laat daarbij je duimen op het stuurwiel rusten, niet in het stuurwiel, want als het stuurwiel door je handen slaat kan dit erg vervelend zijn.

4: Beheerst remmen, misschien klinkt het stom maar dit moet je echt oefenen. Niet de rem volledig intrappen want dan krijg je een naschok. Langzaam opbouwen (aanleggen) en dan pas doorduwen.

5: Gas geven. Beheerst, rustig opbouwen naar de juiste snelheid. Ook deze techniek vergt de nodige oefening.

6: In stappen schakelen. Neem je rust om te schakelen dat zorgt voor meer ontspanning. Als je schakelt laat de versnellingspook dat een fractie van een seconde in zijn vrij (van de 2 naar de 3) voordat je doorschakelt naar de volgende versnelling.

7: Zorg voor zoveel mogelijk contact met de auto. Je wilt met 2 handen sturen, je zit en stuur houding is daarbij SUPER belangrijk. Niet met je arm tegen het raam leunen. Zet als je het fijn vindt je rechterknie tegen de middenconsole en zet de linkervoet zover mogelijk aan de linkerkant, daar zit een speciale steun voor je voet. Hierdoor heb je een zo goed mogelijk contact met je auto. Kijk maar naar je billen, rug,handen, knieën en voeten.

Als we kijken naar bijvoorbeeld rally rijders, dan zie je dat die ook helemaal ingepakt zitten. Juist om het gevoel met de auto te hebben waardoor ze precies voelen wat de auto doet ofwel CONTROLE hebben.

Wil je echt voelen wat een auto kan? Binnenkort wordt de 3e slipcursus georganiseerd.

Hou de  facebookpagina goed in de gaten en schrijf je in. Zorg dat je er bij bent want het is super leerzaam en na deze dag zit het met de controle wel goed!

Wat is jouw grootste angst in het verkeer?

Laat je opmerking achter in het commentaarveld hieronder.

 Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven