foto: Adam Russellfoto: Adam Russell

Vorige week hebben we het gehad over humor en heb daar wat reacties via mail over gehad. Uiteraard help ik graag via de mail. Maar voor anderen die dit blog lezen is het fijn om te zien dat er meer mensen zijn met rijangst. Dus graag reacties onderaan plaatsen.

In het blogartikel van vandaag wil ik je graag een reuzenstap verder helpen op weg naar het realiseren van jouw doel.

Want een motiverende gedachte is essentieel voor het slagen van jouw doel.

Het gevaar bestaat dat jouw enthousiasme over jouw doel wegebt en plaatsmaakt voor frustratie omdat je het nog niet hebt bereikt.

Daarom wil ik dat je gebruik maakt van MOTIVATIE FACTOR NUMMER 1…

TUSSENTIJDSE SUCCESSEN!

Succes bereik je door gerichte acties te ondernemen. Gerichte acties neem je als je een concreet  DOEL dat je binnen afzienbare tijd kunt bereiken.

In het Blij dat ik rij! ontdek je wat de beste doelen zijn die jij kunt stellen voor de fase van jouw uitdaging en hoe je ze kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verdubbeling van je vrije tijd
  • Enorme besparing op brandstof
  • Meerdere mensen het plezierig vinden om bij jouw in de auto te zitten.
  • Regelmatig je uitdagingen aangaat ( 1x per week)
  • Positieve reacties ontvangen vanuit je omgeving
  • Zelf op autovakantie gaan.
  • Etc.

Het gaat hier over algemene doelen. Doelen die los staan van jouw werk maar alles te maken hebben met je privé leven. Wat een grootte (negatieve) uitwerking kan hebben.

Want… als één of meer van bovenstaande concrete doelen jou NIET aanspreken…

Als je “slechts” gemotiveerd raakt door een lange termijn toekomstvisie – dan zie ik het somber in voor je.

Het hebben van concrete doelen is CRUCIAAL!

Maar als jij denkt “YES! als andere mensen dat kunnen, dan kan ik dat dus ook!”

Dan ligt succes voor jou in het verschiet.

Maar dan moet je wel twee dingen durven en doen:

A. Jouw doelen CONCREET maken
B. Doen wat nodig is om ze te bereiken

Ik zal je 1 voorbeeld geven uit onze eigen praktijk:

Voorbeeld:

Voor het blij dat ik rij! seminar had ik een doel gesteld om minimaal 10 mensen te helpen met tips en inzichten voor wat betreft rijangst / spanning achter het stuur.

De afgelopen maanden is er veel gedaan aan facebook en linked-in door middel van berichten en gerichte informatie. Ook zijn er enquêtes uitgegaan waarschijnlijk heb je één of meerdere gezien. Ook e-mails zijn verstuurd.

Dit alles met 1 doel. Mensen met rijangst / spanningen achter het stuur helpen met informatie en inzicht zodat zij zich weer veilig en zeker kunnen verplaatsen.

Zoals je ziet, ondernemen wij heel gerichte acties om onze concrete doelen te bereiken.

En ik wil jou ook stimuleren tot het stellen van concrete doelen, want het gaat je ENORM helpen om spectaculaire resultaten te bereiken, ongeacht of je ze precies haalt of niet.

Stel, je stelt jezelf tot doel om met een maximale spanning van een 4 op de schaal van 10 over een onbekende brug te rijden. Nu ga je er helemaal niet overheen. Aan het einde van dit jaar maak je de rekening op en je komt tot de ontdekking dat je met een spanning van 6 over die brug gaat.

Heb je dan gefaald?
Nee, natuurlijk niet. Je bent over die brug gereden en je hebt daardoor veel minder kilometers hoeven omrijden en brandstof / milieu gespaard. GEWELDIG!

En als mensen in je omgeving het nodig vinden om je te confronteren dat je “met je grote mond” jouw doelen officieel niet hebt gehaald,Zoek dan heel snel andere mensen om je heen!

Het is jouw taak om bewust en veilig te rijden op de Nederlandse wegen. Dit doen we voor elkaar om Nederland veiliger te maken door jouw angstvrije rijden en de doelen te stellen die daar mee zijn verbonden. En zo is het mijn taak om jou met mijn blog en het Blij dat ik rij! seminar de kennis en inzicht bij te brengen die jou in staat stellen jouw doelen te halen.

En als het op concrete doelen stellen aankomt, pak dan NU de koe bij de horens!

Beantwoord alsjeblieft de volgende vraag in het commentaarveld onderaan deze pagina:

Welk doel durf jij te stellen?

Maak het doel zo concreet mogelijk, zodat het jou daadwerkelijk motiveert en activeert. En onthoud dat je niet kunt falen. Je kunt alleen falen door geen motiverend doel te durven stellen.

Nadat jouw comment is geplaatst, krijg je het PDF  “De circkel van angst”  Waarin precies staat hoe je angst werkt en hoe je deze circkel kunt doorbreken.

En als je jouw vrijheid en zelfstandigheid wilt laten groeien, doe dan jouw maximale voordeel met het materiaal en de contacten die je krijgt aangereikt in de Blij dat ik rij! training.

Klik hier voor het inschrijven op de Gratis training blij dat ik rij!

En vergeet niet jouw concrete doel(en) te vermelden in het commentaarveld hieronder en je ook te laten inspireren door de doelen van anderen.

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS. DEEL DIT ARTIKEL alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook en Linkedin zodat ook mensen in jouw netwerk hiervan kunnen profiteren.