Zo dat is lachen!

door apr 27, 2016Blog0 Reacties

 

foto: Philippe TF Gaudin

foto: Philippe TF Gaudin

Wat goed dat je het artikel van vandaag gaat lezen.
De onderwerpen die normaal gezien aanbod komen zijn serieus en doeltreffend.
Nu heb ik gekozen voor een veel leuker onderwerp waar je zelfs vrolijk van kunt worden.
Het gaat namelijk over humor!

HUMOR EN LEREN

Misschien ken je het nog wel uit je schooltijd sommige leraren of leraressen waren super leuk en tijdens deze lessen leerde je ook echt wat. De saaie vakken hadden we vaak niet zo’n zin in. Komt dat nu door het vak of door de docent? Als je terugdenkt aan die tijd zal het vaak zo zijn dat je favoriete vakken gegeven werden door de leukste docenten. Zij gebruikten vaak humor. Dit zou je zelf natuurlijk ook kunnen toepassen.

 Nu hoor ik je denken wat heeft humor nu met autorijden te maken? en in het bijzonder met spanning of rijangst?

HUMOR EN AUTORIJDEN

Humor of lachen tijdens het autorijden zorgt ervoor dat je minder spanning ervaart. Dit komt ook door de chemische werking van hormonen maar daar ga ik nu niet verder op in het moet wel leuk blijven!

Hoe krijg je dat nu voor elkaar? Stel je voor je vindt het spannend om door een tunnel heen te rijden. Dan kunnen gedachtes zijn.

  • Als ik in de tunnel ben dan krijg ik zeker een verhoogde spanning.
  • Straks durf ik niet harder te rijden dan 70 km/h.
  • Of auto’s gaan me “duwen”
  • Ik ben een gevaar voor anderen als ik die tunnel in ga.

 

Deze gedachtes zijn natuurlijk niet ondersteunend, je kunt ze ontkrachten met humor. Ik zal een voorbeeld geven. Je kunt bijvoorbeeld aan de volgende zinnen de volgende gedachten toevoegen. Het zal in sommige gevallen zelfs een glimlach op je gezicht toveren!

Als ik in de tunnel ben dan krijg ik zeker een verhoogde spanning

Oja het spannend maken in de auto dat is een herinnering uit mijn jeugd.  

 

Straks durf ik niet harder te rijden dan 70 km/h

 Met 70 km/h kan ik lekker iedereen bekijken die mij voorbij gaat kan ik ook eens lachen.

Of auto’s gaan me “duwen”

 Dat is weer eens wat anders, normaal moet ik altijd zelf mijn auto duwen “bedankt he”     

Ik ben een gevaar voor anderen als ik die tunnel in ga.

 Als ik een gevaar ben zal de politie wel achter me aanzitten met zwaailichten en sirenes hmm eens even in mijn binnenspiegel kijken.

 

Dit zijn enkele voorbeelden waarmee je jezelf kan laten lachen, je fantasie is oneindig laat hem lekker zijn gang gaan. Het gevolg hiervan is dat je de niet helpende gedachten op de achtergrond zet en je letterlijk lachend door die tunnel gaat. Vaak weet je zelf wel welke vervelende gedachten er opkomen en een goede voorbereiding kan geen kwaad.

 

Tijdens het seminar BLIJ DAT IK RIJ! zit je niet de hele tijd te luisteren ook hier komt actie en humor naar voren niet alleen omdat het leuk is maar ook omdat je op deze manier snel leert!

 

Nu is mijn vraag aan je. Zit jij ook wel eens lachend in de auto en waarom lach je dan? ziet de persoon die je inhaalt er misschien grappig uit? Laat het me weten in het commentaarveld hieronder wanneer of waarom jij lacht tijdens het autorijden.

 

Waarom kan jij hard lachen tijden het rijden?

 

Als dank voor je reactie stuur ik je graag een GRATIS digitale file toe met een meditatie oefening die je kunt gebruiken voordat je gaat autorijden. Dit kan zorgen voor een meer ontspannen rit.

 

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Hier kunt u de inhoud creëren die zal worden gebruikt binnen de module.

Archieven