Als eerste de beste wensen voor 2023!

Dat 2023 het jaar mag zijn om in gezondheid, liefde en rijkdom te leven.

En dat de meeste wensen mogen uitkomen (niet alle wensen want wat blijft er dan over voor 2024?)
En met de juiste doel(en) inzet en tijd kom jij er ook!

Geen goede voornemens?

Graag wil ik je in het begin van 2023 een belangrijk inzicht meegeven, namelijk doelen. Nee, niet al die goede voornemens. Voornemens zijn in mijn wereld doelen die je niet hoeft te halen, maar wel leuk zijn om ze te benoemen. Voor veel mensen een leuke uitspraak. Zoals; ik moet meer gewicht verliezen. Waarom dit voornemen gedoemd is om te mislukken leg ik hieronder uit.

Omschrijving van je doel

Omschrijf je doel specifiek: WAT wil je precies bereiken?

Welk GEDRAG laat je zien als je het doel bereikt hebt?

Wil je echt dit doel behalen en ben je bereid ervoor te werken?

Is je doel haalbaar? Heb je het wensbaar gedrag al eerder laten zien?

Binnen welke tijd heb jij je doel behaald.

Misschien herken je dit als de S.M.A.R.T methode.Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden. Je kan hier veel over vinden op het internet.

Verbeterde S.M.A.R.T methode 

De smart methode is een goede methode om je doelen te behalen. Wat ik mis is de continue herinnering eraan. Tenslotte, herhaling is de kracht van de boodschap.

Elk jaar maak ik een doelenbord, het klinkt heel groots en in werkelijkheid is dit een A3 formaat papier (maatje groter dan A4) Dit blad hang ik dan op naast mijn bed zodat ik er elke avond naar kijk en weet welke koers ik wil varen. Tevens zorgt het kijken naar je doelenbord dat het onbewust (voor het slapen gaan) in je systeem komt.

Hoe maak je een goed Doelenbord

Een doelenbord heeft zes gelijke vakken. Elk van deze vakken staat voor een doel.

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Financieel
  • Gezondheid
  • Familie
  • Liefde
  • Materialistisch doel

Deze 6 doelen zijn een wegenkaart / navigatiesysteem voor dit jaar. Het maakt me bewust hoe ik graag zou willen leven en elke avond als ik ga slapen neem ik deze doelen in mij op.

Belangrijk

Zorg dat je specifieke tekst bij je doel schrijft in het HEDEN (alsof je het al hebt) Bijvoorbeeld bij Persoonlijke ontwikkeling “ik heb het boek de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Steven Covey dit jaar helemaal uit gelezen” Zoek de kaft van het boek op internet en print dit uit. Plak dit samen met je eigen foto in het vierkant persoonlijke ontwikkeling.

Als je nu kijkt wat je in het voorbeeld hierboven ziet is het S.M.A.R.T.geformuleerd EN je maakt het visueel EN je betrekt jezelf in het doel. Wat zorgt voor meer betrokkenheid en motivatie!

Veel gemaakte fouten

Teveel Doelen….Stress

Al die doelen voelen overweldigend dan….

Maak je het jezelf makkelijk 🙂

Pak voor jezelf 1 doel en werk deze uit zoals hierboven omschreven. Hang dit doel ook zichtbaar voor je op en werk eraan. Je zal merken dat je op bewust en onbewust niveau richting je doel blijft werken.

Heel veel succes met het stellen en maken van je doel(en) en geloof dat je het kan!

Een heel erg succesvol 2023 gewenst. En als laatste…

 

Wat is jouw doel voor dit jaar?

 

Laat je antwoord achter in het reactieveld hieronder.