Om je droom te realiseren om weer angstvrij rond te rijden kan simpelweg worden verdeeld in drie stappen.

Soms zijn er momenten in het leven waarop je ervaart dat het onmogelijke mogelijk is geworden. Je hebt een doorbraak ervaren en dat is natuurlijk geweldig! Nu blijft de vraag over; hoe heb je dat nu bereikt? En kan je dat ook toepassen op rijangst. Het antwoord is: JA!

 

1. De Strategieën

Strategieën zijn geweldig het zijn de sluiproutes naar je einddoel, je kan meer doen in minder tijd. Wat zorgt er nu voor dat sommige mensen hun doel bereiken en anderen falen terwijl ze beide enthousiasme en passie hebben voor dezelfde taak?
Beide hebben dezelfde inzichten en strategieën om snel tot een rij-angstvrij leven te komen.

Bijvoorbeeld

Neem nu eens de honderden strategieën om gewicht te verliezen, en eerlijk gezegd de meeste van deze strategieën werken – Als je ze volgt – Er zijn genoeg strategieën, denk aan alle fitnesscentra, wandelclubs, gezondheidscoaches, trainingvideo’s en ga zo maar door. Toch heeft 41% van de bevolking matig tot ernstig overgewicht (bron cbs) en de aantallen groeien. E zijn genoeg strategieën die werken of waar je actie op kunt ondernemen en toch werkt het niet. Waarom? Er is een ontkrachtend verhaal wat je jezelf vertelt.

USO Fitness Games - U.S. Army Garrison Humphreys, South Korea - 6 October 2012

 

2. Je Verhaal

We hebben allemaal verhalen die we onszelf vertellen, verhalen die vertellen wat je wel of niet kan bereiken. Of we geloven dat we iets kunnen of niet. En we hebben vaak gelijk omdat de verwachting de focus controleert, de perceptie en hoe we ons voelen en reageren. Als iemand rijangst heeft overwonnen dan is de juiste strategie gebruikt met het juiste verhaal erbij. Vaak houden mensen overgewicht door te zeggen; ik heb zware botten, met dat geloofssysteem (verhaal) zal je nooit een strategie vinden en als je die toch zou vinden dan lukt het nooit om het vol te houden.

Je verhaal mag waar zijn en misschien was het een verschrikkelijke ervaring, dat is geen reden waarom je het niet zou kunnen, als je angstvrij wilt rijden. Vergelijk het eens met het volgende: 5 jaar geleden heb je een scheiding meegemaakt, dat is niet de reden dat je geen liefdevolle relatie verdient. Een machteloos makend verhaal is een van de zaken wat ervoor zorgt dat je “vast” komt te zitten in je geloof. Vertel jij ook je verhaal op een selectieve manier zodat je nooit die strategie hoeft te nemen omdat je bang bent, bang om te falen. Om uit je verhaal te komen heb je een trigger nodig die ervoor zorgt dat je verlangen en de wil er is om die stap te maken. Iets wat sterk genoeg is zal je beperkende verhaal veranderen.

Moving Stories

 

3. Je Gemoedstoestand

Of je nu een krachtig verhaal of ontkrachtend verhaal hebt het wordt beïnvloed door je emotionele en mentale gemoedstoestand. Je kan het zien als de steroïden van je verhaal op dat moment. Als mens ontwikkelen we emotionele patronen die we ook kennen als een stemming. Een stemming is een mentale of emotionele gemoedstoestand die de neiging hebben een filter te leggen over HOE je kijkt naar je leven.

Deze beïnvloeden het verhaal wat je maakt over wie je bent en wat je kan en/of waar je tot in staat bent of niet. De gemoedstoestand waar je naartoe gaat  is vaak de meest krachtige filter van allemaal. Deze beslist of je de strategie vindt die nodig is om te slagen en of we met een verhaal komen dat je in je kracht zet. De grote vraag is nu: Wat kan je doen om je gemoedstoestand te veranderen? Éen van de grootste wetenschappelijke ontdekkingen is dat je je emotionele staat radicaal kunt veranderen door je fysiologie te veranderen.

 

Ademen en Stress

Als je stress ervaart op een bepaald moment dan kan het een opluchting zijn door je fysiologie te veranderen. Een krachtige ademhalingsoefening zijn de Power Breaths. De meeste mensen gebruiken 20% van de longcapaciteit door kleine korte ademhalingen. Terwijl 70% van alle toxines vrijkomen door een volledige ademhaling. Je verbetert niet alleen je gezondheid ook zal angstgerelateerde gevoelens radicaal verminderen op dat moment. Er zijn meerdere manieren om je fysiologie te veranderen, dit laat ik je graag zien in een privé sessie, hier ervaar je onder andere wat een verandering van je houding en ademhaling al teweeg brengt.


Waar staat de Focus? Daar gaat de Energie!

Het tweede wat je gemoedstoestand veranderd is waar je je op focused.

Bijvoorbeeld: Je bent op een begrafenis van een dierbare en iedereen is in een treurige stemming. Naderhand verteld iemand een grappige anekdote over die persoon wat extreem grappig was, plotseling gaat iedereen van tranen naar lachen. In een kort moment is de gemoedstoestand veranderd. (Waar staat de focus? Daar gaat de Energie!)

Wat er verkeerd is is altijd bereikbaar en wat goed is ook. Waar je je op focused beïnvloed je gemoedstoestand en je gemoedstoestand beïnvloed op haar beurt je verhaal over wie je bent, waar het leven om draait, wat er mogelijk is en wat niet. Vanuit dat verhaal mag je beslissen of je de mogelijkheden en strategieën wilt gebruiken om angstvrij te rijden op een duurzame manier.


Het komt neer op deze 3 fundamenten

Verander je Strategie, Verander je Resultaat

Verander je Verhaal, Verander je Leven

Verander je Gemoedstoestand, Verander Alles!

 

Laat onderaan dit artikel weten wat je het meest interessant vindt aan dit artikel.

Als dank stuur ik je graag de GRATIS krachtige ademhalingsoefening toe.

 

Wat is je grootste inzicht?

Laat je reactie achter in het reactieveld hieronder.

 

Foto1:“USO Fitness Games – U.S. Army Garrison Humphreys, South Korea – 6 October 2012” by USAG-Humphreys is licensed under Foto2:CC BY 2.0“Moving Stories” by Het Nieuwe Instituut is licensed under CC BY 2.0

Als dank aan Tony Robbins voor de vele inzichten.