Deze tijd van het jaar is het voor aardig wat mensen erg rustig. Behalve als je kinderen in examens of toetsweken hebt. Daarna is het opeens klaar…  sommige gaan zichzelf zelfs vervelen. Het hele schema is tenslotte door de war. En iedereen loopt elkaar in de weg.

Verveling

Tijdens die verveling kunnen vervelende gedachten de kop opsteken.

  • Mijn partner doet ….(vul maar in waar je je aan ergert)
  • Wat luisteren de kinderen slecht
  • Oh nee nu valt dit ook nog
  • En gaat dat kapot
  • AHHHHHH !!!!! Ik woon in een gekkenhuis!!!!

 

Als het goed is vraag je je ondertussen af waar dit artikel naar toe gaat. Je leest toch een artikel over Rijangst?Waar heeft dit mee te maken, wat is dan de link?

Focus

Focus op wat je niet wilt zien (rommel, vuile was, afwas, vervelende vent die veel te weinig doet ) en ……je gaat het juist WEL zien. Onder “normale” omstandigheden zou dit helemaal niet zo opvallen, je zit dan in de flow van de dagelijkse dingen.  Hoe krijg je de juiste ontspanning / rust / focus wel voor elkaar?

Ontspanning, Focus en Rust

Als je gaat autorijden is ontspanning en focus een belangrijke voorwaarde.
Waarom vraag je je misschien af. Omdat autorijden (onbewust) een hoge mate van concentratie en alertheid vraagt. Het is dus belangrijk om die concentratie (focus) af te wisselen met ontspanning wat dan weer voor meer  rust in je hoofd en auto zorgt.

Is de druk hoog opgelopen buiten de auto (door bijvoorbeeld stress op het werk) dan gebeurd het autorijden al met een verhoogde spanning. Grote kans dat deze spanning alleen maar meer wordt.
​In het meest vervelende geval zou je last kunnen krijgen van rijangst!
En geloof me, daar zit niemand op te wachten.

Kan je de druk verlagen voor een langere tijd?

Ja!

Een ontspannende massage doet wonderen alleen heb je daar iemand voor nodig.
Een andere mogelijkheid die je perfect alleen kunt doen om de druk verlagen lees je hieronder.

TIPS

Je kan de druk verlagen door:

Meditatie en door bewust aanwezig te zijn. (meditatie en mindfulniss)

Relaxatie en Meditatie zijn belangrijke ontspanningsmomenten, het brengt je als het ware weer met twee benen op de grond. Met de gedachte, wat is er nu werkelijk aan het gebeuren.

Als je deze leefstijl bewust in je leven toelaat zal je de gevoelsmatige druk steeds beter aan kunnen.En nu weet ik ook dat het niet altijd even makkelijk is om braaf elke dag 5 of 15 minuten te mediteren. Mediteer elke dag een paar minuten en doe dit 30 dagen lang dan zit het mediteren in je systeem en zal het als vanzelf gaan.

Psychologisch onderzoek van (Chang 1998) heeft aangetoond dat pessimisten langer last houden van depressieve en lichamelijke symptomen dan optimisten.

De pessimisten waren ook minder tevreden over hun leven.
Trek uit het bovenstaande je eigen conclusies en is het nu de tijd op de focus te verleggen? ………
​Want met alleen lezen veranderd er niets!​

Welke manieren gebruik jij om te ontspannen?


Door je antwoord te plaatsen onderaan in het reactieveld deel jij jouw kennis en  krijg je een GRATIS digitale ingesproken meditatie oefening.