Wooden spray cans“Wooden spray cans” by z i c s, Malet Thibaut is licensed under CC BY-NC 4.0Het grootste gevaar van angst is het vermijden van je angst. Niet meer in je auto stappen als je totale rijangst hebt of niet meer over de snelweg gaan bij autosnelweg angst. Het is vrij simpel om jouw angst uit de weg te gaan. De smoesjes heb je vast al klaar

  • Autosnelweg angst: ik ben binnendoor gekomen, want ik wil lekker rustig rijden,
  • Ik geniet graag van de natuur en het is niet zo gejaagd.
  • Dan kan je echt van autorijden genieten!

 

Stel je voelt je goed en besluit toch over de autosnelweg te gaan rijden, als je toch een kort moment in een situatie terecht komt die angst oproept dan zal je merken dat het gevoel wat je krijgt als je van die snelweg af bent heerlijk is. De angst zakt direct weg. Je lichamelijke sensaties verdwijnen, je ademhaling wordt rustiger, je hartslag daalt, je handen worden weer droger.. Je wordt als het ware “beloond” voor je gedrag: Het uit de weg gaan van de dreiging.

Vermijding geeft dus een rust en een ontspannen gevoel. Het geeft je het gevoel dat je een verstandige beslissing hebt genomen. En daar ligt het GEVAAR. Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

 

Vermijding helpt je dan misschien wel op korte termijn, uiteindelijk kom je er zo dus geen steek verder mee. Sterker nog, hoe vaker je toegeeft aan je angst, des te sterker je hem maakt.

Een strijd aangaan met je angst waarbij je gaat uitvechten wie er nou eigenlijk de baas is over jou: ben jij slaaf van je angst, of ben je de baas over je angst? En bij een strijd aangaan bedoel ik het angstgevoel er te laten zijn! Want het wegduwen of vechten tegen de angst heb je vast al geprobeerd.

 

Welk “smoesje” gebruik jij om je angst niet onder ogen te komen?

 

Als dank voor je antwoord stuur ik je GRATIS de CIRKEL VAN ANGST toe in de vorm van een Pdf.

In deze cirkel staat precies omschreven welke stappen er gemaakt worden tot de keuze van stoppen of doorgaan.

Wil je graag tot rust komen in je hoofd voordat je gaat rijden? 

Kijk dan eens naar deze meditatie cd te bestellen via BOL.com

Liever direct bestellen zonder tussenkomst? Dan een mailtje naar anesti@relaxeddriving.nl onder vermelding van CD

Je hebt de dubbel cd binnen 2 dagen thuis!

Wil je de facebook live uitzending in de herhaling zien? Je bent bij deze uitgenodigd.

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.