Zoals het soms onverwacht kan lopen in het leven passeert er zo af en toe iemand die andere / nieuwe (NLP) inzichten met zich meebrengt dan dat jijzelf hebt.

Yes! leermomenten, ik ben er gek op 🙂

Dus de stoute schoenen aangetrokken en Rubin van het NLP college uitgenodigd om als gast van Relaxed Driving een blog met NLP tips te schrijven.

Rubin was enthousiast en binnen een paar uur stond de whats app vol met NLP inzichten en tips die je hieronder kan lezen.

Veel plezier en inzichten gewenst met deze tips van Rubin!

 

 

Er is een bekend NLP-principe: Kijk niet naar wat je niet wilt. Kijk naar wat je wél wilt. Dit staat ook wel bekend als “de roze olifant”

TIP 1

Dus als je netjes binnen de rijstrook wilt rijden, kijk dan niet naar de witte lijnen van de rijstrook. Anders ga je daar juist naartoe met je auto. Kijk in plaats daarvan naar de auto(s) voor je. Dan houdt jouw lichaam de auto vanzelf in het midden van de rijstrook.

Tip van Relaxed Driving: Mocht je moeite ondervinden vlak voor en tijdens het inhalen op de autosnelweg gebruik dan de strategie om recht vooruit te kijken naar bijvoorbeeld de voorliggers EN even kort naar de linkerkantstreep, doe dit afwisselend.

TIP 2

Wees actief: doe deze oefening!

Autorijden is géén luie activiteit. Misschien lijkt dat soms zo als je sommige mensen ziet rijden, maar ondertussen kijken ze continu om zich heen en houden ze alles in de gaten.

In NLP noemen we dit:

Zintuigelijke scherpzinnigheid. Dit betekent dat je echt “aan” staat. Niet luieren en indutten dus.

Een leuke NLP-oefening om je lijf en brein te activeren en wakker te maken, vind je in onderstaande video:


Tip van Relaxed Driving: Aangezien de meeste mensen met rijangst al volledig “aan” staan is het beter om de focus te verleggen, het brein “aanzetten” en mee oefenen is zeker een aanrader voor meer psychologische flexibiliteit.

 TIP 3

Rijangst? pas de fobie-techniek toe.

Hieronder vind je direct de stappen:

  1. Denk terug aan een specifieke situatie waarin je rijangst ervoer. Kijk er alleen naar, alsof je het op een tv-scherm ziet. Sterker nog: pak een tafel voor je vast. En zet het tv-scherm helemaal aan de andere kant van de ruimte. Ver weg. Jij staat hier. De gebeurtenis is daar, ver weg op het scherm. En tussen jouw tafel en het tv-scherm zie je ook nog een keer jezelf, die naar het tv-scherm kijkt. Je ziet dus het achterhoofd van jezelf, terwijl jij lekker achter de tafel zit.

2. Speel de situatie met rijangst van begin tot eind af op het schermpje… in zwart wit.

3. Is het filmpje klaar? Ben je weer veilig in de film, omdat die rij-ervaring afgelopen is en je weer veilig uitgestapt bent? Top, zweef dan nu helemaal naar het tv-scherm en zweef zelfs in het tv-scherm. Je bent nu veilig aan het einde van de gebeurtenis.

4. Spoel de film nu keihard terug – in zo’n anderhalve seconde – ditmaal in kleur en met superharde circusmuziek in je fantasie. Je herbeleeft alles nu dus razendsnel achterwaarts. Ben je weer aan het begin van de video? Mooi zo, tijd voor de volgende stap: Herhalen!

5. Herhaal stap 1 tot en met 4 nog een aantal keer met dezelfde gebeurtenis. Steeds een stukje sneller.

6. Schud los, kom terug in het hier en nu en merk op wat er nu anders is aan jou.

7. Test het: loop naar een auto, neem plaats achter het stuur en  merk op wat er bij je is veranderd.

Dat waren de 3 NLP-tips gegeven door Rubin van het  NLP College wil jij meer weten over NLP en wat het voor jouw kan betekenen neem dan eens een kijkje bij het NLP college er staan meer dan 10.000 tips op deze site waar je direct mee aan de slag kunt!

Nu ben ik benieuwd…

Ga jij deze tips gebruiken of pas je liever iets anders toe?

Laat je antwoord achter in het reactieveld hieronder.