Het autorijden was een samenspel een dans met andere bestuurders en een flirt met de weg waarop je reed.

Herinneringen aan hoe het autorijden vroeger was komt vaak terug in gesprekken.
Tijdens deze gesprekken vertellen mensen dat ze het autorijden zelfs leuk vonden.
En lange afstanden rijden zoals naar Frankrijk of Italiƫ helemaal geen probleem waren.
Totdat die vervelende rijangst om de hoek kwam kijken.


Wat gebeurt er nu precies?

Je rijdt gelukkig wel over de autosnelweg alleen komen die vervelende gedachtes op zoals; als ik maar geen paniekaanval krijg of een ongeluk veroorzaak, je hebt vast een heel arsenaal aan negatieve gedachtes die verre van helpend zijn. Je ervaart een angst voor de angst.
Op de eerste plaats is het belangrijk om te BLIJVEN RIJDEN over de snelweg, ga je deze vermijden dan gaat ook je wereld steeds kleiner worden.

Onbewuste processen

Deze negatieve gedachten zijn processen die op onbewust niveau plaatsvinden en daarom juist zo lastig te herkennen. Je hebt geen idee hoe het komt.
Deze onbewuste processen hebben weinig te maken met je kunnen als bestuurder.
Je kent tenslotte de wat,hoe en waarom van het autorijden, je hebt tenslotte je rijbewijs!

Coach

Met behulp van een gespecialiseerde coach is in deze gevallen hypnotherapie een goede optie.
Tijdens deze sessies worden onbewuste blokkades opgeheven waardoor er ruimte vrijkomt om nieuwe patronen (neurologische paden) aan te leggen. In andere woorden om weer positieve nieuwe herinneringen te kunnen maken.

Trainer

Op het moment dat de blokkade is weggenomen sluiten we direct aan met een praktijksessie.
Je zal dan tijdens deze rit ook bijna tot geen spanning ervaren. Het neurologische pad is vrijgemaakt voor nieuwe en positieve ervaringen.

Samenwerking

Juist hier ligt de kracht van het samenwerken.
Veel rij-instructeurs zijn echt begaan met hun beroep echter met alleen rijden en wat tips blijven deze problemen bestaan.


Net als bij het alleen maar gebruiken van psychotherapie een psycholoog of coach zal het gewenste resultaat uitblijven. Na een sessie ga je zelf rijden (tenminste dat is vaak de bedoeling) dit is al ontzettend spannend en spanning heb je al genoeg. Je wilt toch iemand naast je hebben die je stap voor stap verder in je proces meeneemt en je het vertrouwen geeft dat je het alleen kan. Niet iemand die vanachter een bureau verteld hoe je het zou moeten doen.

Een praktijkdag

Zit je lekker in de auto en heb je tips meegekregen over een juiste ademhaling, zithouding, stuurhouding en kijktips dan heb je wel eens kans dat er ergens in je lichaam stiekem spieren gaan aanspannen.
Een ongewenste spanning.

Het is belangrijk om tijdens het rijden je gevoel “aan te zetten” sommige mensen kunnen dit makkelijk anderen doen een poging om te beredeneren wat er gebeurt.
Werken met wat er daadwerkelijk in de auto gebeurt het gebruiken van al je zintuigen is ontzettend belangrijk, mede omdat je hiermee ook de angst toelaat en ja kan best spannend zijn. Een goede trainer helpt je hierbij.


Een laatste tip wat je mag gebruiken om meer bij je gevoel te komen en beter te kunnen relativeren is mediteren. En omdat dit een goed manier is wil ik je graag ondersteunen met een gratis meditatie file van de dubbel cd van Realxed Driving.
Het enige wat ik van je vraag is om deze onderstaande vraag te beantwoorden.


Wat is je grootste inzicht tot nu toe?


Laat je antwoord achter hieronder in het reactieveld en ontvang een GRATIS meditatiefile.