Vandaag is het nog niet zo makkelijk om een waardevol artikel te schrijven. Het is heerlijk weer buiten en om dan achter je laptop te kruipen om een artikel te schrijven?? Ik kan wel leukere dingen bedenken 🙂
Dan stel je jezelf de vraag…
  1. Geef je er aan toe?
  2. Zet je toch door?
Dus wat heb ik gedaan? De laptop meegenomen naar buiten en lekker in het zonnetje  werken. En dat is meteen de eerste tip.


Tip 1
Maak het zo leuk mogelijk voor jezelf.

Oke buiten aangekomen is het lekker warm en rustig, hier kan ik aan de gang gaan en de motivatie ontbreekt nog steeds wat nu?

Tip 2 

Ik stelde mezelf weer de vraag…

Klopt mijn doel wel met wat ik doe?

Dit is voor mij een belangrijke tip, ik heb geen doel voor ogen, nu dat is opgelost merk ik dat het allemaal iets vlotter gaat.

Tip 3

Beperkte overtuigingen; Dit zijn gedachten en gevoelens waarvan we denken dat ze waar zijn. Ze leiden je naar of juist van je doel af. Neem eens je overtuigingen onder de loep. (Ben jij overtuigd dat je van je rijangst afkomt?)


Tip 4

Maak van je “zou moeten” op je to do lijst een “ik doe”  Bijvoorbeeld ik zou elke week 10km moeten rijden, te veranderen naar ik rij elke week 10 km. Merk maar eens het verschil.


Tip 5

Waar je focus naar toe gaat daar gaat ook je energie naartoe. Zorg voor een laser like focus, dit kan je bijvoorbeeld bereiken door SMART doelen te stellen. (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden)

 

Blijf gemotiveerd

En hoe zorg je er nu voor dat je gemotiveerd blijft?

Als je merkt dat je motivatie wegzakt….

Stel de juiste vragen aan jezelf.

  • Wat wil ik werkelijk?
  • Wat is mijn doel?
  • Wat ga ik doen?

 

Heb je een vraag over motivatie of over rijangst in het algemeen? stel je vraag in het reactieveld hieronder.

Veel veilige kilometers!