Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de mentale gezondheid zoals er vroeger heel veel gedacht werd aan het fysieke gestel komt men erachter dat het optimale voor de mens een balans is tussen lichaam en geest.

Het één kan niet zonder het ander en beïnvloed elkaar zowel positief als ook negatief.

Heb je een slechte fysieke gezondheid dan is dat voor de buitenwereld zichtbaar en kan je er wat aan doen. Voor een slechte mentale gezondheid ben je voornamelijk aangewezen op jezelf en met wat geluk krijg je van de omgeving signalen die je serieus mag nemen.

Meteen naar een psycholoog of therapeut rennen als je even niet lekker in je vel zit is overdreven, een goed gesprek met een vriend(in) of collega kan ook al wonderen doen.

Met deze 5 simpele routine veranderingen is rust weer makkelijker te vinden

 

1.Neem eens een dag vrij zonder dat er iets moet. Gewoon om dat het kan. Doe wat je gelukkig maakt, deze patroon doorbraak is echt heerlijk.

 

2. 10 minuten niks te doen? Luister naar een mooie meditatie

 

3.Let op de suikers, deze zorgen voor een heerlijke korte high en daarna een dip waar je weer langer in zit.

 

4.Pilsje of wijntje? zodra je merkt dat je alcohol gebruikt om te “verdoven” denk dan nog eens heel goed na waar je mee bezig bent!

 

5. Reserve positiviteit, zoals Guus Meeuwes zingt in het nummer “Brabant” (ik heb nog wat zonlicht bewaard) is zo gek nog niet.   Dit is de reserve positiviteit waar Guus het over heeft. Als iets goed lukt bewaar dit gevoel in een mentale rugzak. Zit je in een negatieve spiraal? pak je rugzak en haal dat zonlicht eruit! Het geeft een glimlach en duwtje in de rug mee.

 

Misschien vraag je je af wat dit met rijangst heeft te maken.

Tijdens veel sessies merk ik dat onrust een grote rol speelt in het autorijden. Het moet vooral snel zonder dat medeweggebruikers zien dat het enorm spannend is voor de bestuurder. De schijn van vlot door het verkeer moeten wordt hooggehouden.

De 5 tips hierboven laten je zien dat ook in het dagelijks leven je rust mag nemen. Deze tips mag je gaan toepassen om te ervaren hoe het is om eens even niks te moeten.

Dit positieve gevoel van “niks moeten” neem je mee in de auto, ervaar de rust tijdens het rijden.

Hoe probeer jij rust in de auto te krijgen?


Laat je antwoord achter in het reactieveld hieronder en ontvang GRATIS 1 meditatie file van de dubbel CD rijangstmeditatie om het geleerde meteen in praktijk te brengen!