Heerlijk even een “me time momentje” met je ogen dicht…

Kennis verlaagd je rijangst. Hoe meer kennis jij kan opdoen, hoe makkelijker het is voor jou om van je rijangst af te komen.

 

Eerder heb ik een facebook live uitzending gemaakt over de 3 vormen van angst en waarom kennis zo belangrijk is. Heb je deze uitzending gemist, kijk hem dan nog even terug.

 

Na het autorijden ben je waarschijnlijk erg moe. Een training kan mentaal en fysiek een uitdaging zijn. Dat kan je na afloop voelen in de benen, schouders, nek, rug of zelfs in je handen. Dit zijn de plekken die na een training vermoeid kunnen aanvoelen. En dat is zeker geen fijn gevoel…

 

Wat is de oplossing hiervoor?

 

 

Voordat je in de auto stapt en gaat beginnen met een training is het aan te raden eerst te ontspannen, door bijvoorbeeld even te gaan wandelen (met of zonder hond) of een paar minuten te mediteren.

 

Na dit rust moment ga je visualiseren hoe jouw training er straks uit gaat zien, dit uiteraard in de meest positieve zin!

Stel je jouw grootste angst voor…….bijvoorbeeld een vrachtauto inhalen die aan het slingeren is op de autosnelweg. Dit filmpje speel je in je hoofd af. Je komt aanrijden, ziet een vrachtauto die slingert. Wat doe je dan? Rustig remmen? Je blijft er op een veilige afstand achter hangen? Je gaat er voorbij? Visualiseer deze film met alle verschillende mogelijkheden, allen positief eindigend!!!

 

Dit kan natuurlijk met alle mogelijke scenario’s, het beginpunt is ALTIJD VOOR het lastige moment. In het voorbeeld hierboven begin je met visualiseren op het moment dat je de invoegstrook opgaat.

 

Als je al deze scenario’s hebt gevisualiseerd en het gebeurt daadwerkelijk dat je op de autosnelweg een slingerende vrachtwagen tegen komt, dan weet je al wat je gaat doen en hoe het afloopt!

Succes verzekerd!

De stappen nog één keer:

  1. Van tevoren zorgen voor ontspanning door wandeling of meditatie
  2. Positieve scenario’s visualiseren
  3. Een natuurlijke en juiste reactie zal plaatsvinden in stress situaties
  4. Angst zal afnemen
Wat doe jij als je spanning ervaart?

 

Laat het me weten in het commentaarveld hieronder en krijg een GRATIS meditatie file van de CD!