3 tips om een dronken bestuurder te herkennen EN wat te doen

door jan 11, 2017Blog0 Reacties

We weten allemaal dat rijden onder invloed niet is toegestaan. Maar hoe herkennen we een dronken bestuurder als we op de weg zitten?

Wat voor invloed heeft alcohol op rijden.

De bestuurder gaat slingeren Ze hebben moeite om vaste rijlijnen te rijden, waardoor ze zwalkend over de weg gaan. Ze reageren trager Alcohol heeft een verdovende werking op de hersenen. Hierdoor reageert iemand die alcohol heeft gedronken trager dan normaal.In situaties waarbij ze snel op de rem moeten trappen reageren ze al gauw te laat.

 

Ze kunnen zich slechter concentreren

Alcohol maakt suf, waardoor flauwe bochten vaak over het hoofd worden gezien. Het gevolg is dat de bestuurder de bocht niet goed neemt en met de auto in de struiken terecht komt of erger, tegen een boom beland.

 

Ze zien minder.

Na alcoholgebruik heeft elke bestuurder de neiging om recht vooruit te kijken, alsof ze in een tunnel zitten. Veel van wat er links en rechts van gebeurt zien ze daardoor niet of minder goed. Zo zien ze een plotseling overstekende fietser al gauw te laat of helemaal niet.

 

Ze gaan te voorzichtig rijden.

Een bestuurder die beschonken achter het stuur kruipt denkt; als ik maar geen ongeluk veroorzaak. En zal daarom erg (misschien wel, te) langzaam gaan rijden.

De precieze aantallen doden en gewonden door alcoholongevallen zijn niet bekend. Van cijfers uit 2013 is gebleken dat er naar schatting 100 verkeersdoden vallen door rijden onder invloed.

 

Wat doe jij als je een dronken bestuurder op de weg tegenkomt?

 

• Houd afstand!

• Haal niet in!

• Het voelt misschien heel flauw, maar noteer het merk, kenteken en rijrichting van de auto en bel 112 ! Rijden onder invloed is geen overtreding maar een misdrijf.

 

Laat me weten wat jij zou doen in het commentaarveld hieronder.

 Wat zou jij doen als je een dronken bestuurder tegen zou komen?

 

Als dank voor je antwoord wil ik je graag laten ervaren hoe het is om met alcohol op te rijden. Dit zonder een druppel te drinken!!

Klik maar eens op deze link en kom erachter hoe dit op een legale wijze kan!

https://relaxeddriving.leadpages.co/slipcursus/

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven