5 simpele stappen van een training

door dec 6, 2017Blog0 Reacties

 

 

In deze blog wil ik mijn eigen ervaring met je delen. Ervaring die ik heb om uit je comfortzone te stappen.

WAAROM moet je in sommige situaties uit je comfortzone stappen en HOE doe je dat dan? Ik volg een pijnbestrijding programma bij Ingrid Frenken van Vitaal in Beweging. Een sessie bij Ingrid voelt soms prettig (meestal naderhand), maar het is ook soms ook minder prettig. Als je zo’n programma volgt dan krijg je eerst een onaangenaam gevoel, maar als je daar doorheen bent volgt dat aangename gevoel. En in mijn situatie is dat minder pijn. Maar eerst moet je door die zure appel heen bijten.

 

Wat heeft dit nu te maken met rijangst?

 

Door ontspannen achter het stuur te zitten bereik je meer dan dat je je lichaam aanspant. Als je gespannen achter het stuur zit krijg je minder voor elkaar, geniet je minder en krijg je lichamelijke klachten. Bestuurders zonder rijangst zitten lekker ontspannen, genieten van de omgeving en van de rit.

 

De stappen die ik zet in het pijnbestrijding programma zijn dezelfde als bij een rijangst reductie training. Eerst moet je door de zure appel. Je moet die eerste stap zetten, je moet uit de comfortzone stappen. Als je die stap hebt gedaan zal je merken dat het steeds een beetje beter zal gaan.

 

Hoe is een rijangst reductie training opgebouwd? Hieronder de 5 simpele stappen.

 

Stap 1:

Je moet ervoor open staan om je rijangst aan te pakken en je moet je gedachten op orde hebben. Bepaal je einddoel. Als je je gedachten nog niet op een rijtje hebt dan ben ik er om je daarbij te helpen.

 

Stap 2:

We bouwen de training op in kleine stappen. Als je angst hebt om op een autosnelweg te rijden dan gaan we in de eerste training echt niet de autosnelweg op. Pas als jij er aan toe bent gaan we deze uitdaging samen aan.

 

Stap 3: Als je gewend bent gaan we de training uitbouwen. Elke keer een stapje verder.

 

Stap 4:

Door de gewenning blijf je de oefeningen doen, want je zult merken dat het daardoor beter gaat. Het voelt goed om de training te doen en dat euforische gevoel na de training is voor jou dan de beloning. Naderhand vier je elke overwinning het liefst uitbundig 🙂

 

Stap 5:

de laatste maar de belangrijkste stap…. Blijf OEFENEN! en blijven RIJDEN!

Als je ondersteuning nodig hebt, tijdens of na een training…..Bel me! Ik kan je dan direct helpen, handvatten geven of een peptalk, alles wat jij nodig hebt!

 

 

Heb jij je gedachten op orde voordat je gaat oefenen?

 

 

 Laat je antwoord achter in het commentaarveld hieronder.

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven