Je hebt het gevoel dat je je angst zelf kan aanpakken.

Super goed natuurlijk en daarmee laat je ook aan jezelf zien dat je je niet laat afschrikken door je angst.

In dit artikel krijg je een 5 stappen plan om zelf aan je rijangst te werken. Dit is prima te doen als de angst goed hanteerbaar is en je opzoek bent naar meer ontspanning.

Ervaar je meer angst of is de angst dusdanig aanwezig dat bepaalde stukken weg niet te rijden zijn dan is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen.

 

Voorwaarden

De voorwaarden waaraan je mag voldoen om zelf te trainen met succes zijn de volgende:

  • Angst mag aanwezig zijn tot een niveau van oncomfortabel tot zeer oncomfortabel
  •  Een helper is onmisbaar bij de eerste keren oefenen
  • Bouw de moeilijkheidsgraad langzaam op
  • Houd de vorderingen bij
  • Zorg voor een beloningssysteem

 

Stap 1

Je weet zelf heel erg goed op welke wegen de spanning zich manifesteert. Je mindset is ingesteld op een positief verloop.

Stap 2

Doel: maak je uiteindelijke doel concreet met een tussenstap doel, maak je einddoel groter en spannender dan dat je ooit had kunnen verzinnen. Dit geeft je een extra kick! Hier klikken voor extra info over doelen

Stap 3

Strategieën welke strategieën gebruik je nu en zijn deze helpend? Gebruik je de juiste strategie dan zal je vorderingen merken. Welke strategie past bij jou? Een kijk strategie lees je hier

Stap 4

Wat is je plan, hoe ga je het aanpakken wanneer ga je starten, op welke tijdstippen ga je rijden en wie gaat je helpen. Maak je plan visueel en hou je daaraan!

Stap 5

Doen: stap 5 is daadwerkelijk actie ondernemen. want zonder wrijving geen glans. Je hebt alle voorgaande stappen doorlopen en nu is het dan tijd voor actie richting je doel. Want alle acties opschrijven is leuk en belangrijk, alleen op papier kom je niet van je angst af.

 

Tijd voor ACTIE

Nu je het stappenplan hebt gelezen is het tijd voor actie.

Je hebt een positieve mindset, zonder deze mindset is je plan gedoemd te mislukken. Te vaak wordt deze eerste stap onderschat en zal een eigen training falen.

Ook een helper zal aan bepaalde voorwaarden en jouw eisen mogen voldoen denk bijvoorbeeld aan afspraken afzeggen, situaties benoemen die fout of goed gaan, stuur vasthouden? acties die je van tevoren goed met elkaar gaat afspreken.

Bouw de moeilijkheidsgraad op van makkelijk naar moeilijk of van een lage intensiteit naar een hoge verkeersintensiteit. Voor een eerste keer is de zondagochtend een ideaal startpunt.

Schrijf je vordering op zodat je ook gemotiveerd bent en blijft, hiervoor zijn speciale  vorderingskaarten beschikbaar.

En als laatste wil ik je meegeven dat je blijft rijden, de spanning zal steeds minder worden naarmate je langer en vaker achter het stuur zit. Een paar keer wat meer spanning ervaren dan normaal hoort erbij, laat je hierdoor niet ontmoedigen. Pak je vrijheid ze is van jou!

Om je te motiveren wil ik je graag de vorderingenkaart toesturen waarmee je direct aan de slag kan. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vraag beantwoorden.

 

Wat is jouw startdatum waarin jij je overmatige spanning gaat aanpakken?

 

Laat je antwoord achter in het reactieveld hieronder en ontvang GRATIS je eigen vorderingenkaart / huiswerkblad