2020 – Wat een jaar

Heel veel mensen op de wereld zouden wensen dat ze het jaar 2020 kon wissen uit hun leven.
Of op z’n minst uit het geheugen.

 

2020 WAS een Uitdagend jaar:

 • Een jaar van overlijden, angst en isolatie
 • Een jaar van de 1,5 meter, vinger wijzen en massa hysterie.
 • Een jaar van smerige politiek, geweld en sociale diversiteit
 • Een jaar van af en toe onderwijs, een stokkende gezondheidszorg en een ingeklapte economie
 • Een jaar dat voor vele gevuld was met zelfmedelijden klagen en vreetbuien

MAAR…

 

2020 Was OOK een jaar van Verandering, Mogelijkheden en Hoop

 

 • Een jaar dat je dwong om rustig aan te doen en te reflecteren wat ECHT belangrijk is
 • Een jaar waar 1,5 meter,  lockdowns en quarantaine verdieping heeft gegeven in belangrijke relaties
 • Een jaar waarin ons leven op pauze stond en we moesten her-uitvinden en innoveren om te overleven
 • Een jaar waar we geleerd hebben om waardering te tonen voor mensen dat essentiële beroepen zoals de Zorg, Supermarktmedewerkers, Chauffeurs, Straatvegers en zoveel meer te erkennen omdat zij ervoor zorgden dat we konden overleven

 

Een jaar waar we de kans hadden opnieuw te beginnen

Dus ik dacht laat ik met je delen

 

WAAROM IK DANKBAAR BEN VOOR 2020 

 

 1. Liefde in de corona dagen 

Gedurende de lange weken van de lockdown heb ik kunnen reflecteren op mijn leven. Uitzoeken wat echt essentieel en van belang is

voor mij.

Ik heb er voor gekozen om de focus te leggen bij het versterken van relaties met mijn geliefden. Ik heb gemerkt dat het verlies van beide ouders een leegte heeft achtergelaten. Door vriendschappen te verdiepen heeft deze leegte invulling gekregen.

 

2. Hardlopen vs. COVID

De hysterie rond de pandemie verergerde – ik besloot om te focussen op mijn gezondheid, energie en immuunsysteem.

Ik heb besloten dat mijn “vaccinatie” zou bestaan uit beweging wat betekende minimaal 3 x in de week hardlopen. En letten op de voeding.

Door deze mindset ben ik van 3 km hardlopen weer bijna terug op het niveau van 10 km hardlopen binnen een uur. (korte termijn doel)

 

3. Standaard leven vs. kwaliteit van leven

Een gevolg van de pandemie was dat na het aanpassen van de hypotheek en het betalen van de belastingen er financieel niks over bleef. Dit was in maart van 2020 En niks was daadwerkelijk 0,- op de bankrekening en een belastingschuld van 4000,-  Op dat moment realiseerde ik me dat dit meerdere mensen overkwam.

Toen eens goed in de spiegel gekeken en me afgevraagd wat echt essentieel en belangrijk is in mijn leven.

Mijn Ego opzij zetten en hulp vragen omdat er niks te eten is was toch echt een uitdaging die ik niemand zal aanraden. Gelukkig duurde dit “maar” 20 dagen. Geleerd heb ik om mijn ego opzij te zetten en vragen om hulp als je die nodig hebt. Er zijn veel mensen bereid te helpen, geef ze daartoe ook de mogelijkheid!

Nu leef ik tevreden op een klein budget en vind het prima zo.

 

4. Zelf eten verbouwen 

Mijn dochter kwam met het idee een moestuin aan te leggen. In eerste instantie was het veel werk (in m’n hoofd) totdat we begonnen. Regelmatig lente-ui , spinazie en wat ondefinieerbare groente uit de achtertuin gehaald. Dit zorgt voor een besparing en ook voor een betere gezondheid (onbespoten) en vrolijke buren. Want sharing is caring.

 

5. Geven

Door te geven word je zelf ook gelukkiger dat heeft een Amerikaans onderzoek aangetoond. Niet het geven van materiële zaken ook kennis, eten of een knuffel zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. (Het ontvangen heb ik dit jaar mogen leren)  🙂

Dankbaarheid van anderen is stressverlagend.. De persoon die geeft en deelt een positiever gevoel over zijn leven.

Daarom is het weggeven van de meditatie CD ook zo ontzettend gaaf, het zorgt ervoor dat ik dicht bij mezelf blijf en mijn positieve overtuiging blijft bestaan uit liefde op een dieper niveau

 

Zo…dit  waren 5 dingen waarvoor ik dankbaar was in 2020

 

Nu is het Jouw Beurt

Je hebt de keuze om de focus te leggen op de negativiteit, de pijn en angst en te proberen 2020 te vergeten, weg te duwen of te negeren.

 

Of…

 

Je kan je realiseren dat met al je uitdagingen 2020 een geweldig jaar was.

En je dankbaar bent voor al de cadeautjes en mogelijkheden die je kreeg.

Als je bereid bent om dat te doen nodig ik je uit om naar voren te stappen en positief en dankbaar te zijn. Alsook een voorbeeld en inspiratie van anderen door te delen waar jij dankbaar voor was in 2020

Denk eraan…. Waar je je focus op legt zal groeien

 

 • Focus op negativiteit en duisternis en je zal er meer van krijgen

 

 • Focus op positiviteit en hoop en je zal ook hier meer van krijgen.

 

 

Waar was jij dankbaar voor in 2020.

 

Deel alsjeblieft jouw lijst in het reactieveld hieronder.

 

Ik kan niet wachten om te lezen en geïnspireerd te raken door je verhaal.

Maak er een geweldig 2021 van.

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!