Geen zin? De 4 grootste gevolgen bij rijangst!

door sep 27, 2017Blog0 Reacties

 

Oefenen, trainen, leren, lessen, zijn allemaal woorden die 1 doel in zich hebben en dat is DOEN. Vandaag wil ik je graag vertellen waarom het oefenen zo belangrijk is en wat de gevolgen kunnen zijn van uitstellen.

Heel veel inzicht gewenst.

 

Wat zijn de gevolgen van het uitstellen van je oefensessies? Oefensessies die juist zo belangrijk zijn om je rijangst te overwinnen.

Je kan een rijangst reductie training volgen maar als je dan je thuisopdrachten niet doet, wat kunnen daar dan de gevolgen van zijn?

 

We kennen allemaal wel het gevoel van geen zin of  “nu even niet”  Vandaag had ik ook geen zin, geen zin om de facebook live voor te bereiden. Want tja wat wil JIJ graag horen?  De motivatie om aan de slag te gaan was even zoek.

 

Uiteindelijk is het mij toch gelukt… Hoe? Het is een mindset! Waarom wil ik deze facebook live uitzendingen doen? Ik wil ze doen zodat ik jou kan helpen om van je rijangst of te komen. En als ik de reeks ga onderbreken dan wordt het voor mij ook lastiger om het op te pakken en haken er kijkers af.

 

Dus ook als je geen zin hebt dan toch doorzetten. Van de week sprak ik een collega met hetzelfde probleem. Na een aantal Facebook live uitzendingen gebeurde er iets waardoor ze een uitzending heeft uitgesteld. Tot op vandaag is ze nog steeds aan het uitstellen. Ze weet dat ze de reeks weer moet oppakken maar sinds de onderbreking wordt het steeds lastiger.

 

 

Het grootste gevolg van het onderbreken of niet uitvoeren van je oefensessie:

 

 

1: Het oppakken van het oefenen is vele malen moeilijker dan het doorgaan of het volhouden! 1 dagje uitstellen is niet erg als je maar wel de oefensessie maar wel inplant voor de volgende dag. Denk je “dat doe ik van de week wel” dan wordt het niets.

 

2: Van uitstel komt afstel! Een uitspraak die je waarschijnlijk vaak gehoord hebt van je moeder, maar er zit echt een kern van waarheid in.

 

3: De oefening wordt steeds lastiger in je hoofd. Stel de oefening is; rijden op de autosnelweg. Je hebt bedacht dit te doen op zondagochtend 10:00 uur, maar je doet het niet. Uitstel gedrag….In je hoofd zal de oefening steeds moeilijker worden waardoor je het maar blijft uitstellen. Zou je wel gaan op zondagochtend dan blijf je in die flow van oefenen en wordt het alleen maar makkelijker.

 

4: Je stopt met oefenen, want het gaat al beter! Na het stoppen met oefenen zal het echt wel lukken, maar na verloop van tijd zal je heel langzaam terug vallen in je oude patroon.

 

Bonus tip.

 

5: Als je eenmaal aan het rijden bent…….BLIJVEN DOEN!

 

 

Wat is jouw inzicht met betrekking tot het blijven rijden en waarom kan dit zo lastig zijn?

Graag lees ik je inzicht hieronder in het commentaarveld

 

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven