Vandaag deel 1 van 3 over juridische vraagstukken betreft rijangst of een verkeerstrauma.

Op de eerste plaats wil ik graag het letselschade team van Tijssen en Saes advocaten bedanken voor de medewerking aan dit artikel.

Bij Relaxed Driving komt een groot percentage van de cliënten bij ons terecht na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval. Veelal zit de schrik nog in de benen en komen er een hoop vragen op je af. Het enige dat je op dat moment wilt is dat alles netjes opgelost gaat worden, zodat jij aan je mentale / fysieke herstel  kan gaan werken.

Wij zorgen ervoor dat jij je vrijheid en onafhankelijkheid weer kan ervaren. en het letselschade team zorgt ervoor dat alles netjes juridisch afgehandeld gaat worden, een mooie combinatie.

 

Het letselschade team:

.

 

 

  • mr. M.F.J.J.M. (Marcel) Tijssen
    Advocaat
  • mr. E.H.J.M. (Erland) Dohmen
    Advocaat
  • mr. D.A.G. (Dennis) Moonen
    Jurist
  • mr. R.M.T.A. (Rianne) Saes Advocaat


mr. Rianne Saes schreef:

Dagelijks staan wij slachtoffers bij die letselschade hebben opgelopen door een verkeersongeval, een arbeidsongeval of een medische fout. Voor ons is dit gesneden koek, maar veel mensen hebben nog nooit met letselschade te maken gehad. Daarom zet ik voor u enkele wist u datjes op een rij.

Wist u dat … letselschade de verzamelnaam is voor schade die u heeft opgelopen door lichamelijke of psychische problemen, waarvoor iemand anders aansprakelijk is?

Wist u dat … u altijd recht heeft op smartengeld bij letsel?

Wist u dat … u niets hoeft te betalen voor onze buitengerechtelijke rechtsbijstand als aansprakelijkheid is erkend?

Mooi om te weten!

De eerste vraag die bij me opkomt als ik denk aan een letselschadeadvocaat is; Wanneer schakel je een letselschadeadvocaat in en wat zijn de voordelen hiervan?

mr. Erland Dohmen antwoord:

Het is raadzaam om bij grote en kleine schades zo spoedig mogelijk een letselschade advocaat in te schakelen die in het bezit is van het “ Keurmerk Letselschade”.

Dat staat garant voor deskundigheid, kwaliteit en integriteit.

In het gratis en vrijblijvende intakegesprek kan het slachtoffer gewezen worden op zijn/haar rechten, kans op erkenning van aansprakelijkheid door ( de verzekeraar van) de veroorzaker van het ongeval.

Is aansprakelijkheid voor de toedracht van het ongeval komen vast te staan, dan komen de kosten van de letselschade advocaat voor rekening van de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij en in dat geval is de inschakeling van een letselschade advocaat dus gratis voor het slachtoffer. Indien de aansprakelijkheid voor de toedracht van het ongeval wordt betwist, dan kan hierover worden geprocedeerd. Het starten van een deelgeschil leidt vaak tot een snelle oplossing. Hiervoor kan door de overheid gefinancierde rechtshulp ( een toevoeging) worden aangevraagd of, indien het slachtoffer rechtsbijstand verzekerd is, door de advocaat van de keuze van het slachtoffer op kosten van de rechtsbijstand worden geprocedeerd.

Voordelen van het inschakelen van een letselschade advocaat zijn dat deze een checklist hanteert voor de schadeposten en de letselschade advocaat kan de schadeomvang, ook nog niet ontstane toekomstschade, inschatten of daarvoor een goed geduid voorbehoud maken.

Meer dan eens is ten tijde van het ontstaan van het ongeval dus helemaal nog niet duidelijk of het een grote of kleine schade betreft.

Uit dit antwoord blijkt dat in veel gevallen het gebruik van een letselschade advocaat gratis is.

Volgende week gaan we dieper in op de kosten en bedragen die bij letselschade om de hoek komen kijken en welke soorten schades er bestaan. Ook de verzekering gaan we onder de loep nemen, want betaald een verzekering mee aan een rijangst reductietraining?

Dit is volgende week te lezen in deel 2

GRIJP DEZE KANS

Stel nu je vraag aan dit letselschadeteam en krijg éénmalig een online antwoord van één van de experts.

Wat wil jij weten over letselschade binnen het verkeer?


Geef je reactie onderaan dit artikel in het reactieveld.