Kennis

In onze samenleving wordt vaak gezegd dat kennis macht is. Maar wat als je alle kennis al hebt, en toch worstelt met iets zoals rijangst? Dit dilemma kwam duidelijk naar voren in het verhaal van Anna, een cliënt die jarenlang leed onder tunnel- en snelwegangst.

Anna had zichzelf grondig geïnformeerd over haar angsten en had zelfs sessies gehad met een psycholoog die haar de diepte van haar angst kon verklaren. Echter, ondanks deze kennis bleef ze gevangen in haar angst en kon ze haar leven niet ten volle leven.

2e stap

Het belangrijkste inzicht dat uit Anna’s verhaal naar voren komt, is dat het vergaren van kennis slechts een eerste stap is. Het echte verschil wordt gemaakt wanneer je die kennis in actie omzet. Voor Anna betekende dit het aangaan van haar angst door een rijangst reductietrainer in te schakelen, die verder keek dan alleen het praktische aspect van het rijden zoals een rij-instructeur doet.

Combinatie van kennis en actie

Het verhaal van Anna illustreert de cruciale rol van zowel kennis als actie bij het overwinnen van angsten. Het is niet genoeg om alleen te weten wat er mis is; je moet ook bereid zijn om stappen te ondernemen om het te veranderen. Voor Anna betekende dit het confronteren van haar angsten onder begeleiding van een professional, wat uiteindelijk resulteerde in haar vrijheid om weer vol vertrouwen over de weg te rijden.

Dus, als je net als Anna je angsten wilt overwinnen, onthoud dan: kennis is slechts het begin. Het echte verschil wordt gemaakt wanneer je die kennis omzet in daadkracht en bereid bent om de uitdaging aan te gaan.

Durf jij onder de juiste begeleiding de uitdaging aan?

Laat het me weten in het reaciteveld hieronder.