Kennis verlaagd rijangst wat moet je doen bij onderstuur / voorwielslip 4 tips

door jan 25, 2017Blog0 Reacties

Onderstuur / voorwielslip

Het onderstuur of ook wel genoemd de voorwielslip treedt op als de maximale grip van de voorbanden wordt overschreden. Een goede band is dus van cruciaal belang!

De auto glijdt als het ware over de voorwielen naar de buitenkant van de bocht. Je komt in een voorwielslip als je voorbanden de grip verliezen in een bocht, je glijd als het ware rechtdoor.

Dit kan komen door;

1.weersomstandigheden (gladheid)

2.te hoge snelheid

3. Zand, olie, modder of bladeren op het wegdek.

4. Ook een zwaar beladen auto kan in een voorwielslip terecht komen. Door de lading verschuift het zwaartepunt van de auto naar achteren, waardoor de auto de neiging kan hebben om in een onderstuur situatie te raken.

 

Hoe kan je dit oplossen?

Het opheffen van onderstuur kan alleen door te zorgen voor meer grip op de voorwielen. Door voorzichtig gas terug te nemen en minder te sturen zal het onderstuur verminderen.

 

Wat moet je vooral WEL OF NIET doen bij onderstuur:

 

NIET; Remmen of abrupt gas terugnemen; kan zorgen dat je van onderstuur in overstuur komt.

WEL; Minder gas geven; door de dynamische aslastverplaatsing ten gevolge van de vertraging zal het gewicht van de auto meer op de voorwielen drukken. Deze verhoogde druk zorgt voor meer grip, waardoor de auto zal insturen. er meer druk op de achteras komen, met een stabiliserend effect als gevolg.

NIET; Teveel sturen dat helpt niet. De banden worden daardoor alleen maar meer belast, terwijl ze toch al overbelast waren. De auto dreigt dan rechtdoor te schuiven met gedraaide wielen.

WEL; Minder sturen zodat je de bocht ruimer maakt.

 

Heb jij ook wel eens overstuur meegemaakt en hoe voelde dat?

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op onderstaande link: https://www.facebook.com/anesti.bochem/videos/1647923008554958/

Wat heb jij gedaan toen je in een voorwielslip terecht kwam?

 

Als dank voor je antwoord kan je een gratis slipcursus winnen ter waarde van 145,-

En als speciale aanbieding is er ook nog de mogelijkheid om een slipcursus te volgen voor een investering in je eigen veiligheid en die van anderen voor slechts 99,-

Klik hier voor de aanbieding

https://relaxeddriving.leadpages.co/slipcursus/

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven