Het volgen van een systeem is een must om je rijangst aan te pakken.
Zonder systeem is het als varen op de Atlantische oceaan zonder navigatie, met een beetje geluk zou je ergens kunnen uitkomen.

Daarom is het MASTR systeem ontwikkeld waarbij je stap voor stap de juiste processen doorloopt zodat je ook weet waar je uiteindelijk uitkomt. Relaxed achter het stuur zitten en de vrijheid voelen van de onafhankelijkheid.

De afkorting MASTR staat voor:

M = Mindset
A = Ambitie
S = Strategie
T= Trainen
R = Reproduceren

In dit artikel ga ik verder in op de M van Mindset. Is de mindset niet optimaal dan zal de rest van het systeem in elkaar zakken als een pudding.
De M van Mindset is als het ware de fundering van het systeem.

 

Mindset

Voor de mindset heb ik 8 punten omschreven die je tegenhouden om succesvol te zijn in het aanpakken van je rijangst.

 

Ik weet dat ik niet kan autorijden.

Veel mensen denken dat ze niet ontspannen kunnen autorijden, in het verleden is het ook niet gelukt, praat jij je het zelf aan dat het in de toekomst ook niet gaat lukken?? 

                                                                                                                           

succes is een verzameling mislukkingen.

 

Je rijangst overwinnen is hard werken.

In de mindset bij veel mensen staat hard werken gelijk aan succes behalen of slagen. Moet rijangst overwinnen hard werken zijn of zou het ook makkelijk kunnen gaan? Iets om over na te denken.

Je rijangst overwinnen kost tijd

Mensen die geloven dat rijangst overwinnen een langzaam proces is ervaren dat natuurlijk ook zo. Kijk eens anders naar je situatie en merk dat het opeens anders is.


Vooroordelen en oude ideeën worden verslagen door enthousiasme en nieuwe benaderingen / inzichten.

 

Je kan niet altijd hebben wat je wilt

You can’t always get what you want (rolling stones) is natuurlijk een geweldige tekst voor een lied en een beroerd motto voor je leven. Je kan krijgen wat je wilt als je je vaardigheden en creativiteit inzet. Met andere woorden doe de moeite!

Autorijden moet perfect gaan.

Een psychologische valkuil voor heel veel mensen. Ook examinatoren en andere professionals in het verkeer weten dat je geen perfecte rit kunt rijden.  Zolang je veilig rijdt en voorspelbaar gedrag laat zien ben je al een heel eind.


Niets wat de mens schept is perfect en dat zal het ook nooit worden.

 

Iemand anders kan beter autorijden.

Vergeet de illusie van competitie met de buitenwereld het zorgt voor plezierbederf. Uiteindelijk gaat het erom dat je rijangst verslaat.

Geef om wat je doet. Ga vol passie, enthousiasme en betrokkenheid aan de slag. Laat de wereld merken dat jij er klaar voor bent.

 

Anderen vinden mij niet aardig meer als ik een goede bestuurder ben.

Mensen gaan graag om met mensen die hun angst zijn aangegaan, omdat zij gepassioneerd, enthousiast, energiek en plezierig zijn in de omgang. De enige die hier niet mee om kunnen gaan zijn de professionele slachtoffers, deze groep geniet van hun eigen ellende en aandacht die daarop volgt. Door jouw angst te overwinnen verliezen ze de grip op de energie van de mensen in jouw omgeving.


Herken je dit soort mensen? vermijd deze mensen als de pest, dat is beter voor je gezondheid!Angst aanpakken vanuit een spirituele invalshoek

Veel mensen hebben een geloofssysteem, of dat nu het Hindoeïsme, Christendom, Jodendom, Islam  of dat je gelooft in het Universum dat maakt niks uit. Ik geef een voorkeur aan dat er een reden is voor mijn leven en dat ik een doel heb. Er zijn veel oude ideeën die in je weg kunnen staan. Doe het werk om de weg voor je vrij te maken, zodat je straks relaxed over die weg kunt rijden.

Nu heb je punten kunnen lezen waarbij je sommige herkent en bij andere het idee hebt  “gelukkig heb ik daar geen last van”

Het zal duidelijk zijn dat je meer nodig hebt dan alleen een vrije weg voor je. Volgende week kan je lezen over de Ambitie binnen het MASTR systeem.

Ambitie bestaat uit meer dan alleen een doel bereiken. Lees er volgende week alles over.

Nu ben ik benieuwd welke stappen jij gaat maken om je “weg vrij te maken”

 

Aan welk punt ga jij werken?


Laat je antwoord achter in het reactieveld hieronder en geef hiermee ook anderen inzicht.