Introductie:
Soms brengt het leven ons onverwachte momenten die ons dwingen om dieper na te denken over ons bestaan. Zo werd ik een aantal jaar geleden geconfronteerd met het plotselinge overlijden van mijn beste vriend op slechts 43-jarige leeftijd. Deze gebeurtenis heeft me aan het denken gezet en me doen reflecteren op mijn eigen leven.

 

Vragen die er toe doen:
Twee vragen hebben me vooral beziggehouden: waarom doe ik wat ik doe, en haal ik het maximale uit het leven? Deze vragen kwamen bij me op door de schokkende gebeurtenis van het verlies van mijn vriend.

Relevantie tot Rijangst:
Je vraagt je misschien af wat dit alles te maken heeft met rijangst. Maar wellicht meer dan je denkt. In momenten van crisis beginnen we na te denken over onze prioriteiten en levenskeuzes. Rijangst kan een barrière vormen voor het nastreven van onze doelen en waarden, en kan zelfs van invloed zijn op de boodschap die we aan onze kinderen overbrengen.

De harde waarheid:
Stel je eens voor dat je er plotseling niet meer bent. Heb je dan alles gedaan wat je wilde doen? Heeft rijangst je ervan weerhouden om je passies na te streven en je volledige potentieel te bereiken? Dit zijn serieuze vragen die we onszelf eerlijk moeten stellen.

Inzicht en acties:
Voor mij is mijn ‘waarom’ heel helder: echt contact maken van mens tot mens om onafhankelijkheid te waarborgen. Maar ik besef ook dat ik nog niet het maximale uit het leven haal. Daarom blijf ik acties ondernemen richting mijn doelen, terwijl ik mijn waarden nauwlettend in de gaten houd.

Nu jij:
Nu ben ik benieuwd naar jouw reactie.

Wat houdt je tegen om een rijangst reductietraining te volgen?

Wat zijn je grootste struikelblokken? Laat je antwoord achter in het reactieveld hieronder.

Conclusie:
Het leven is te kort om geleefd te worden in angst. Laten we de confrontatie aangaan met onze angsten, onze doelen nastreven en het maximale uit het leven halen. Doe mee aan het gesprek en deel je gedachten over rijangst en het bereiken van je levensdoelen.