5 Valkuilen die Rijangst heten

door jan 16, 2019Blog, Interessante blogs0 Reacties

 

 

Zoals je misschien in een eerder blog hebt kunnen lezen ben ik bezig met een verbouwing in de woonkamer.
Nou ja je kan het misschien beter omschrijven als een bouwput waar ik jaren in heb gewoond.
En dat niet vrijwillig! Gelukkig is het bijna klaar met behulp van de juiste mensen.

Nu is het heel gemakkelijk om anderen de schuld te geven van de “lange tijd” die over de verbouwing gedaan is.
Of van de fouten die gemaakt zijn.

Uiteindelijk is er maar één iemand verantwoordelijk…..Juist ikzelf.

Want wie heeft:

De mensen aangenomen
Verzuimd om te controleren of ze het werk wel aankonden
In vertrouwen gehandeld zonder naar zijn gevoel te luisteren
Zich verkeken op de kosten wat het met zich meebracht
Bedacht dat goedkoop duurkoop is? (deze persoon heeft gelijk)
Enzovoort enzovoort.

Wat was de grootste valkuil?

Ik heb geleerd dat ik mijn buikgevoel moet vertrouwen.
Klopt dit niet of is er twijfel dan niet doen!
Het spaart een hoop ergernis en stress uit.

Wat heeft die valkuil nu met rijangst te maken?
Rijangst heeft die valkuilen ook en als je weet hoe ze werken dan zijn die valkuilen te omzeilen!

 

Rijangst en de 5 valkuilen.

 

Rijangst heeft ook zijn valkuilen.
Omdat je er midden in zit zijn je valkuilen moeilijk te zien en misschien wil je directe omgeving je helpen
wat er voor kan zorgen dat je weer in een andere valkuil trapt.

Valkuil 1.
Smoesjes verzinnen waarom je niet over dat bepaalde stuk wilt rijden.

Valkuil 2.
Met het openbaar vervoer kom ik er ook.

Valkuil 3.
Mijn partner stapt altijd achter het stuur.

Valkuil 4.
Er gaat wat verschrikkelijks gebeuren als ik ga rijden.

Valkuil 5.
Geen einddoel hebben

Nou nog ééntje dan.

Valkuil 6.
Hoe moet ik het aanpakken.

Deze valkuilen heb ik omschreven in een 5 stappenplan of systeem.
Het G.G.D.S.U systeem wat staat voor Gedachten, Gevoel, Doel, Strategieën, Uitvoering

Bij het volgen van dit systeem pak je rijangst op een grondige manier aan.
Het heeft namelijk weinig zin om met de uitvoering bezig te zijn als je de gedachten niet op orde hebt.

Je kan wel strategieën vinden om je probleem aan te pakken maar deze zijn nutteloos als gevoel zegt dat je dood gaat.
En geen doel hebben is als een schipper op zee ronddobberen in de hoop dat je land in zicht krijgt.

 

Welke valkuil herken jij bij jezelf?

 

Door het beantwoorden van deze vraag krijg je een meditatiefile tegen rijangst GRATIS is je mailbox. Dit is meteen een goede start om je gedachtes (stap 1) om rust te krijgen in je hoofd en alles meer in perspectief te zien.

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

 

Archief

aanbeveling Erna Jongen

Anesti Heeft mij zeer goed geholpen, ik durfde helemaal geen auto meer te rijden. Het was verschrikkelijk. Na een tip om naar Relaxed Driving te gaan heb ik de stap genomen. Met de geweldige hulp van Anesti laat hij je toch merken en voelen dat je het wel zelf kan! We hadden vele gesprekken gehad en hoe hij je dan toch motiveert om ervoor te gaan nou geweldig en helemaal niet pushen. NEE gewoon op een menselijke manier. Yes ik kan het toch en ben nu erg trots op mezelf!
Daarom kan ik Relaxed Driving aan iedereen aanbevelen!!

Erna Jongen

aanbeveling Michel Suntjens

De begeleiding bij Relaxed Driving heb ik als leerzaam en intensief ervaren. Na elke begeleiding kwam ik met nieuwe waardevolle kennis thuis die ik meteen kon toepassen. De gesprekken die we voerden voor het rijden zelf gaf me vertrouwen in mijn eigen kunnen. Al waren de praktijksituaties soms erg heftig. Ook tijdens de antislipcursus heb ik mijn grenzen kunnen verleggen zowel op de slipbaan als ook in de kantelsimulator. Achteraf ben ik heel erg blij dat ik de stap heb genomen om mijn rijangst aan te pakken. En ik kan Relaxed Driving ook aan iedereen aanbevelen.

Michel Suntjens

aanbeveling Peter Thommassen

“Anesti heeft me alle tools gegeven die ik nodig had om weer op de snelweg te rijden. Hij is kundig, oprecht geinteresseerd in de persoon en investeert alle tijd en moeite om het resultaat te bereiken. Na 7 jaar rijd ik eindelijk weer op de snelweg. Dat was me alleen nooit gelukt.”-

Peter Thommassen

 

aanbeveling W. Beerten

'Durf je rijangst onder je ogen te zien en doe er wat aan met iemand die weet wat rijangst is. Hoe langer je wacht, hoe erger het wordt.  Want ik weet wat het is, dat durf ik best te zeggen. Ik had er zelf zeker een jaar of 15 last van, zonder dat iemand dat in mijn omgeving dat wist! Anesti heeft me er doorheen gesleept en daarbij is mijn angst zo goed als weg. Een echte aanrader!'

W. Beerten

aanbeveling Jo Smeets

'Anesti heeft mij op toffe en professionele wijze laten zien dat ik prima in staat ben door het hele land te rijden zonder noemenswaardige paniekgevoelens. Waar voorheen de minste spanning eindigde in een drama vol onterechte angst, kan ik nu de spanning toeschrijven aan de noodzakelijke alertheid. De theorie was me al bekend, maar het in de praktijk brengen was een brug te ver, waardoor de berg die ik vooruit schoof alsmaar groter werd. Anesti heeft me met zijn methode gezet tot dingen die ik daarvoor absoluut niet meer deed en ik kan alleen maar zeggen: rij je niet ontspannen, heb je last van paniek/angst in de auto of rijd je zelfs helemaal niet meer? Doe wat ik gedaan heb, want (de belemmering van) rijangst is echt niet nodig!'

Jo Smeets

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#10) To use "Page Public Content Access", your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook.
Solution: See here for how to solve this error