Grootste blunder bij het aanpakken van rijangst

door mei 16, 2018Blog, Interessante blogs0 Reacties

 

Grootste blunder bij rijangst.

Als je rijangst hebt hoor je van de meeste mensen in je omgeving “neem een paar rijlessen dan ben je er zo vanaf”
Helaas werkt dat niet zo.
Gas geven remmen en eventueel schakelen kan je al dus aan het besturen van de auto ligt het niet.

Mocht je nu toch rijlessen willen nemen bereid je dan voor op feedback op je verkeersdeelname en niet op je angst.
Een rij-instructeur bekijkt HOE je deelneemt aan het verkeer en kijkt niet naar je belevingswereld.(angst)

Het voordeel om bij een rijschool te lessen is dat er een dubbele bediening aanwezig is wat je een veilig gevoel kan geven.

Of zoals een oud client schreef:

Quote: Jaren heb ik niet durven rijden. Ook een aantal reguliere lessen gevolgd maar dit heeft niet geholpen. Via via kreeg ik de gegevens van Anesti en heb ik na enige aarzeling een afspraak gemaakt. Nu een aantal maanden later kan ik met trots zeggen dat ik weer durf te rijden.
Juist zijn aanpak waar het niet gaat om te leren rijden maar om je angsten aan te gaan en je bewust te zijn van je eigen gedachten.
Ik ben heel blij dat ik het ben aangegaan want het heeft mij heel veel vrijheid terug gegeven.

Dit bewijst nog eens dat rijles ECHT NIET de juiste aanpak is!

Wanneer is rijles dan wel geschikt?

*Als je langer dan een jaar niet hebt gereden kan het prettig zijn om een herhalingslesje te nemen.
*Als je een rijstijlanalyse prettig vind omdat je denkt dat je een slechte chauffeur bent.
*Als je geen rijbewijs hebt 🙂

Rijles helpt je niet van je angst af.
Doordat juist altijd de instructeur naast je zit en je zelf niet alleen de oefeningen doet krijg je het veiligheidsgevoel van de instructeur.
Het gevolg is dat je met de instructeur prima kunt rijden maar zodra je alleen in de auto zit het probleem weer sterk naar boven komt.

Een mooie vergelijking is dat iemand angstig is om over straat te lopen behalve met haar zoon om boodschappen te doen.
Ze zal echter nooit alleen gaan vanwege de angst.

Als je van je angst wilt afkomen dan is de bedoeling om zoveel mogelijk te oefenen over een langere periode in veel verschillende omstandigheden zoals met regen, zon, druk verkeer en rustig verkeer.
Zodat er een nieuwe neurologische “snelweg” kan worden gemaakt en de “oude” weg overwoekerd wordt met onkruid!
Hiermee leer je iets nieuws…..autorijden geeft vrijheid en is leuk!

 

Heb jij ook rijlessen gevolgd tegen rijangst en wat is je ervaring geweest?

Als dank voor je antwoord geef ik je graag GRATIS het Pdf Angstcurve en Vermijding voor meer inzicht in je rijangst.

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Hier kunt u de inhoud creëren die zal worden gebruikt binnen de module.

Archief

aanbeveling Erna Jongen

Anesti Heeft mij zeer goed geholpen, ik durfde helemaal geen auto meer te rijden. Het was verschrikkelijk. Na een tip om naar Relaxed Driving te gaan heb ik de stap genomen. Met de geweldige hulp van Anesti laat hij je toch merken en voelen dat je het wel zelf kan! We hadden vele gesprekken gehad en hoe hij je dan toch motiveert om ervoor te gaan nou geweldig en helemaal niet pushen. NEE gewoon op een menselijke manier. Yes ik kan het toch en ben nu erg trots op mezelf!
Daarom kan ik Relaxed Driving aan iedereen aanbevelen!!

Erna Jongen

aanbeveling Michel Suntjens

De begeleiding bij Relaxed Driving heb ik als leerzaam en intensief ervaren. Na elke begeleiding kwam ik met nieuwe waardevolle kennis thuis die ik meteen kon toepassen. De gesprekken die we voerden voor het rijden zelf gaf me vertrouwen in mijn eigen kunnen. Al waren de praktijksituaties soms erg heftig. Ook tijdens de antislipcursus heb ik mijn grenzen kunnen verleggen zowel op de slipbaan als ook in de kantelsimulator. Achteraf ben ik heel erg blij dat ik de stap heb genomen om mijn rijangst aan te pakken. En ik kan Relaxed Driving ook aan iedereen aanbevelen.

Michel Suntjens

aanbeveling Peter Thommassen

“Anesti heeft me alle tools gegeven die ik nodig had om weer op de snelweg te rijden. Hij is kundig, oprecht geinteresseerd in de persoon en investeert alle tijd en moeite om het resultaat te bereiken. Na 7 jaar rijd ik eindelijk weer op de snelweg. Dat was me alleen nooit gelukt.”-

Peter Thommassen

 

aanbeveling W. Beerten

'Durf je rijangst onder je ogen te zien en doe er wat aan met iemand die weet wat rijangst is. Hoe langer je wacht, hoe erger het wordt.  Want ik weet wat het is, dat durf ik best te zeggen. Ik had er zelf zeker een jaar of 15 last van, zonder dat iemand dat in mijn omgeving dat wist! Anesti heeft me er doorheen gesleept en daarbij is mijn angst zo goed als weg. Een echte aanrader!'

W. Beerten

aanbeveling Jo Smeets

'Anesti heeft mij op toffe en professionele wijze laten zien dat ik prima in staat ben door het hele land te rijden zonder noemenswaardige paniekgevoelens. Waar voorheen de minste spanning eindigde in een drama vol onterechte angst, kan ik nu de spanning toeschrijven aan de noodzakelijke alertheid. De theorie was me al bekend, maar het in de praktijk brengen was een brug te ver, waardoor de berg die ik vooruit schoof alsmaar groter werd. Anesti heeft me met zijn methode gezet tot dingen die ik daarvoor absoluut niet meer deed en ik kan alleen maar zeggen: rij je niet ontspannen, heb je last van paniek/angst in de auto of rijd je zelfs helemaal niet meer? Doe wat ik gedaan heb, want (de belemmering van) rijangst is echt niet nodig!'

Jo Smeets

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: (#10) To use "Page Public Content Access", your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook.
Solution: See here for how to solve this error