Hoe ga je om met asociaal rijgedrag 3 tips. Kennis verlaagd rijangst.

door feb 8, 2017Blog, Interessante blogs2 reacties

 

Ja, hoe moeten we hier mee omgaan.

In het verkeer komen we het regelmatig tegen.

 

asociaal rijgedrag.

 

– Via de vluchtstrook een file inhalen/passeren

– Op een rijstrook blijven rijden die met een rood kruis is afgesloten

– Met 130 km p/uur langs wegwerkzaamheden knallen En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Deze overtredingen vallen onder het strafrecht en als je “gepakt” wordt dan zal je verantwoording af moeten leggen bij de officier van justitie.

En dan zijn er natuurlijk ook de ergernissen in het verkeer die onder asociaal rijgedrag vallen:

 

Ergernissen top 5

 

– Bumperklever

– Onnodig links rijden

– Rechts inhalen

– Te hard rijden binnen de bebouwde kom (meer dan 30 km/h)

– Geen richting aangeven

 

Als je dit rijgedrag tegen komt dan hebben we daar een sterke mening over.

Het vreemde is wel dat we heel vaak asociaal gedrag beantwoorden met asociaal gedrag. Door bijvoorbeeld te vloeken, gebaren te maken, middelvinger opsteken, langzaam voor een auto gaan rijden enz. enz.

 

Hoe kan je nu het beste omgaan met deze aso’s;

3 tips:

 

1. Jouw gedachten bepalen je gedrag; Bijvoorbeeld: je auto slaat voor het stoplicht af en je ziet in je binnenspiegel dat de bestuurder achter je heftige handgebaren maakt; gevolg is dat je nerveus wordt en de auto waarschijnlijk weer afslaat… Tip: op je spiegel zit een knopje waarmee je je zicht kan dimmen, heb je geen knopje draai dan je spiegeltje weg.

 

2. Meld asociaal gedrag; Persoonlijk ben ik er geen voorstander van klikken, maar als je echt asociaal gevaarlijk gedrag tegen komt in het verkeer, bel dan de politie 0900-8844 of als je anomiem een melding wilt doen dan kan dat via www.rijgedrag.nl/melden. Op deze site moet je het kenteken en de capriolen vermelden van de weggebruiker die zich heeft misdragen. Je kunt eventueel een filmpje uploaden. De bestuurder wordt geconfronteerd met zijn gedragingen. Er wordt gekeken of deze bestuurder een “verleden” heeft en hij/zij wordt in de gaten gehouden.

 

3. Stel je hebt een irritante bumperklever; ga dan niet je gram halen door op de rem te trappen maar zorg er voor dat deze bestuurder je kan inhalen. Je hebt tenslotte liever een aso voor je dan achter je.

 

Wees eens eerlijk….maak jij je wel eens schuldig aan asociaal gedrag en wat is dat dan?

 

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op onderstaande link: https://www.facebook.com/anesti.bochem/videos/1686917267988865/

 

Als dank voor je reactie nodig ik je graag uit voor een kopje koffie en krijg je tijdens ons koffiegesprek inzichten en nog meer tips over hoe je met anderen in het verkeer om kunt gaan. (zonder daar zelf last van te hebben)

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven