Veranderen gebeurt met vallen en opstaan

door jan 10, 2018Blog0 Reacties

 

Al eerder heb ik een blog geschreven over wat de gevaren zijn van het uitstellen van je training. Vandaag wil ik jullie wat vertellen over; met Vallen en Opstaan.

 

Als je aan het oefenen bent zal je echt een keer op je snufferd gaan, zullen de oefeningen niet lukken, de stijgende lijn die er eerder wel was is weg en daardoor zie je het allemaal niet meer zitten,. Geloof je me als ik zeg: “Het hoort er bij, geen paniek!”.

 

Ik wil graag een praktijkvoorbeeld met jullie delen.

Een cliënt heb ik de opdracht gegeven zelf met een oefening aan de slag te gaan. Ze appte mij dat het oefenen helemaal niet ging zoals ze had gewild.

3 weken lang ging het prima  toen zat ik naast haar). Maar nu ze alleen moest oefenen was de spanning gigantisch.

Ze oefende wel maar doordat de spanning zo hoog was, wilde het trainen niet lukken. Waar ik uiteindelijk wel erg blij van werd is dat ze haar app afsloot met de zin: Morgen weer een dag!

 

En dat is de spirit, een positieve mentaliteit waardoor ze super gemotiveerd is om van haar rijangst af te komen. Samen hebben we gekeken naar de gedachtes die ze vooraf had. En ze vertelde dat op het moment dat ze de opdracht kreeg al dacht; Oeh dat gaat spannend worden!

 

En gelijk kreeg ze ook allemaal  “WAT ALS”  gedachten. We hebben toen de afspraak gemaakt dat zodra ze een negatieve gedachte kreeg, ze zich bewust moest worden van die negatieve gedachte maar deze ook direct moest omzetten naar een positieve gedachte.

 

De eerste keer dat zij alleen ging oefenen met de negatieve gedachtes scoorde zij een 10 op de schaal van spanning. Door bewust om te gaan met haar gedachten is de oefening uiteindelijk een stuk beter gegaan en nam de spanning zeker met 50% af.

Een dip is niet erg en zeker bij de training tegen rijangst komt het vaker voor.

 

Gevaarlijk wordt het als je gaat denken dat het trainen geen zin heeft. Als je in die negatieve spiraal zit, je geen zin hebt in trainen en je besluit te stoppen dan is alles voor niets geweest en zal je terug vallen in je oude patroon.

 

Blijf oefenen, hoe je je ook voelt. Want je wilt uiteindelijk altijd kunnen rijden. Als je blij bent, verdrietig, boos maar ook gestrest. Als er veel stressvolle omstandigheden zijn dan ligt een dip op de loer. Als het een situatie is die je op kan lossen, doe dat dan. Als het een situatie is die je niet op kan lossen, probeer hem dan te accepteren.

De betekenis van Met Vallen en Opstaan in mijn woordenboek = door mislukkingen leren.

En uiteindelijk zal het je helpen je doel te bereiken.

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op deze link 

 

Heb jij dat ook wel eens meegemaakt dat je hebt opgegeven?

 

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven