Wennen aan lichamelijke sensaties 5 praktische oefeningen

door apr 5, 2017Blog2 reacties

Exposure aan lichamelijke sensaties.

 

Als je rijangst hebt ervaar je lichamelijke sensaties. Weten dat angst/paniek-aanvallen eigenlijk vals alarm zijn is één ding. Goed kunnen omgaan met de lichamelijke sensaties die bij zo’n vals alarm horen is een tweede.

Door het opwekken van lichamelijke sensaties in een voor jouw veilige omgeving kan je de angst, die deze sensaties oproepen, onder ogen zien, er aan wennen en leren er controle over te krijgen. Besef dat een angst/paniek-aanval geen kwaad kan en vanzelf weer over gaat.

Er zijn verschillende methoden om deze sensaties op te wekken.

 

5 oefeningen voor thuis

 

* Overademen; 90 seconden, geforceerd heel snel en diep in en uit ademen.

 

* 90 seconden door een rietje ademen om te wennen aan een benauwd gevoel.

 

* Rondjes draaien om je eigen as om te wennen aan het gevoel van duizelig zijn. Maak voordat je start met deze oefening een veilige omgeving. Zorg dat er een stoel of bank in de buurt is voor als je omvalt. Doe deze oefening 60 seconden.

 

* Een fysieke oefening is 60 seconden rennen op je plek en til daarbij je knieën zo hoog mogelijk op.

 

* Staar 90 seconden naar een vlek/spot op een muur net iets boven ooghoogte.

 

Dit is een greep uit de diverse oefeningen die je zelf kan uitvoeren.Heb je deze oefeningen gedaan en ervaar je jouw sensatie niet? probeer dan zelf een oefening te verzinnen waarbij je jouw sensatie kan oproepen.

 

Het kan ook zijn dat je het warm krijgt en gaat zweten je zou dan een warme trui kunnen aantrekken en de verwarming hoog aanzetten. Wees creatief in het verzinnen van de oefeningen!

 

Ervaar wat er met je gebeurt.

 

Door regelmatig deze oefening uit te voeren zal je wennen aan de sensatie. En zal deze sensatie uiteindelijk veel minder heftig aankomen tijdens het rijden.

 

Als je met oefeningen aan de slag wilt, laat het mij dan weten want dan heb ik een super handig formulier voor je die je kan helpen met het opwekken van jouw sensatie en waarmee je je vorderingen kunt bijhouden.

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op deze link

 

Welke lichamelijke sensatie(s) ervaar jij tijdens het rijden?

 

Laat je reactie achter onderaan dit artikel en ontvang GRATIS het registratieformulier (Barlow,2006) waarmee je je sensaties in een duidelijk overzicht krijgt.

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven