12 makkelijke tips tegen spanningen en rijangst

door jun 22, 2016Blog, Interessante blogs0 Reacties

Foto: Eva Rinaldi

Foto: Eva Rinaldi

Het zijn wisselende temperaturen dan weer regen en dan weer zonneschijn. Om nu meteen de juiste kleren te vinden die bij het weer passen is al lastig laat staan de juiste kleding te zoeken waarmee je lekker in de auto zit.

En we weten allemaal dat het comfort in de auto belangrijk is. Het zorgt er tenslotte voor dat je je ontspannen en prettig voelt tijdens het rijden.

Skinny jeans

Veel vrouwen vinden skinny jeans of strakke kleding prettig zitten en het ziet er modieus uit. Maar is dit ook comfort verhogend? Juist met strakke kleding kan de bloedtoevoer licht bekneld raken, zeker als je langer dan een uur in de auto zit. Denk met name aan de hoofdslagaders die in de lies lopen.

Maar ook shirts die strak zitten onder de arm zorgt voor een beperkte doorstroom van het bloed naar de armen en handen.

Gevolg van te strakke kleding

Juist door die beknelling kunnen je ledematen gaan tintelen wat sterk lijkt op een sensatie die rijangst ook veroorzaakt.

De negatieve gedachtes liggen hier op de loer, je voelt je ontspannen tijdens het rijden maar toch voel je de tintelingen in je ledematen. Een grote kans dat je dit interpreteert als zijnde rijangst of ongewenste spanning.

Interpretatie

Eén van de pijlers van rijangst is de verkeerde interpretatie van een sensatie (gevoel) en door die verkeerde interpretatie wordt de angst aangewakkerd of zelfs versterkt.  Dit is een pijler van rijangst waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Wil je meer weten over de cirkel van angst? klik dan hier

De oplossing

Nu is het kort door de bocht om te zeggen dat ruim zittende kleding de oplossing is tegen rijangst. Hieronder krijg je een paar tips om ervoor te zorgen dat misinterpretatie tot een minimum beperkt kan worden. Zodat je relaxed kan rijden.

De 12 tips.

We beginnen onderaan het lichaam en werken vanaf daar door naar boven.

 1. Zorg voor niet beknellende schoenen (geen slippers!)
 2. Een normale zool onder de schoen geen super dikke zool zoals onder een werkschoen.
 3. Hakken onder de schoen kan wel maar voor veel vrouwen is dit niet comfortabel.
 4. Sokken die geen striemen achterlaten boven de enkel,
 5. Broeken die met name in de lies ruimte hebben is prettig.
 6. Een rok of jurk die losjes om de heupen/buik zit.
 7. Onderkleding die niet knelt voornamelijk bij de liezen en bij de borst.
 8. Een riem die zeker als je zit voldoende ademruimte geeft.
 9. Shirts die lekker los zitten denk met name aan afknelling onder de armen.
 10. Mannen hebben vaker de gewoonte op een portemonnee in de achterzak te houden dit zorgt voor scheef zitten.
 11. Sleutels en dergelijke niet in de broekzakken.
 12. Bij fel licht is een zonnebril geen overbodige luxe dit zorgt voor ontspannen ogen.

 

In mijn joggingbroek naar het werk?

foto: Alex Southward

foto: Alex Southward

Nu je de tips gelezen hebt kan ik mij voorstellen dat de meest comfortabele kleding een joggingbroek met een shirt is. En dat het niet representatief is om daarmee naar je werk te gaan. Dit artikel is ook geschreven om er bewust van te worden wat kleding met je kan doen tijdens het rijden. Doe er je voordeel mee!

Nu is mijn vraag: Welke kleding draag jij als je gaat autorijden?

Voor je antwoord geef ik je graag een 40 minuten durende webcast over rijangst cadeau. Zodra je reactie is geplaatst krijg je de link naar de webcast.

Om nog meer voordelen tips en strategieën te krijgen verwijs ik je door naar het aankomende GRATIS seminar wat in augustus plaatsvindt. Klik hier voor aanmelden en informatie 

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven