Kan ik ook rijangst krijgen?

door jun 15, 2016Blog0 Reacties

 foto: Richard Masoner
foto: Richard Masoner

Dit gaat je moeder niet leuk vinden!

Vroeger was alles beter, de jeugd was beleefder, iedereen was vriendelijk naar elkaar toe en om niet te vergeten make love not war! O ja vroeger had je ook geen drempels (toen had je kuilen) Dat is vaak een beeld wat geschetst wordt als er over “vroeger” gesproken wordt.

En zelf als kind van de zeventiger jaren weet ik ook dat het zeker allemaal geen koek en ei was. Er heerste een mentaliteit van niet zeuren maar gewoon doen. Of zoals de band “doe maar” in die tijd zong; kam je haren, poets je tanden en recht je schouders. Enne ben je nu wel voorzichtig onderweg?

Even een quote uit mijn eigen jeugd “Er klagen mensen dat je slingert tussen de streepjes midden op de weg”  Weet je hoe gevaarlijk dat is, een vrachtauto kan je echt niet zien hoor!

Dus wees voorzichtig !

 

De basis is gelegd

 

Met alle goede bedoelingen die je moeder tegen je zei voordat je naar school ging heeft wel degelijk zijn sporen achtergelaten. Je hebt namelijk meegekregen dat het op de weg gevaarlijk is en dat vrachtauto’s je niet kunnen zien en dat je voorzichtig moet zijn. Nu kan ik me voorstellen dat deze zinnen jaar in jaar uit tegen je verteld worden zeker een grote impact hebben. Misschien heb je het idee ontwikkeld dat je niet veilig kan fietsen en het levensgevaarlijk is op de weg. Begrijp me niet verkeerd het is belangrijk om het gevaar aan te geven, het probleem ligt ook in het jaren lang blijven herhalen hoe gevaarlijk het wel niet is.

 

Eindelijk je rijbewijs

 

En gelukkig de tijd is gekomen dat je het rijbewijs mag gaan halen. Joepie…….of toch niet? De lessen waren wel leuk en je had waarschijnlijk een leuke instructeur maar heel diep zit er iets niet lekker. Het is moeilijk je vinger erop te leggen wat precies het probleem is. Je instructeur verteld je immers dat je klaar bent voor het examen. Uiteindelijk je rijbewijs gehaald, misschien met het idee dat je het niet verdient? of gewoonweg geluk hebt gehad?

 

Zelfstandig de weg op.

 

Alleen rijden is spannend maar het lukt prima. In je hoofd speelt onbewust de gedachte mee ” vrachtauto’s zien je niet” Op de autosnelweg gaat alles goed, totdat er een vrachtauto eventjes over de middenstreep gaat. Je schrikt hier behoorlijk van maar gelukkig is er niks ergs gebeurd. Je gaat weer door, zonder dat je je er bewust van bent is het zaadje geplant in een zeer rijke voedingsbodem.

 

De spanning loopt op

 

Het probleem wat zich nu kan voordoen is dat elke keer dat als je een vrachtauto ziet de spanning oploopt. Je handen beginnen te zweten en je voelt je wat licht in je hoofd. Vanaf hier gaat het vaak van kwaad tot erger. Tot uiteindelijk je de autosnelweg helemaal niet meer opgaat.

 

De oplossing

 

Heel erg belangrijk is zeker in het begin om toch te blijven rijden op de stukken weg die lastig zijn. Hiermee laat je aan jezelf zien dat JIJ het toch maar doet!

Mocht je nu toch onzeker zijn over je rijden dan kan je altijd nog naar het GRATIS 1 daagse seminar blij dat ik rij! gaan. Hier krijg je het G.G.D.S.U systeem tegen rijangst uitgelegd. Waarmee je gefundeerd mee aan de slag kunt.

Of wil je op de hoogte worden gehouden van een wekelijks artikel? download dan het gratis E-book  met waardevolle tips en inzichten.

Mocht je meteen aan de slag willen? dan kan dat natuurlijk ook. Schrijf je dan nu in en ontvang het gratis intake gesprek ter waarde van 99,-

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.
PS. Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven