4 tips tegen een opgejaagd gevoel bij rijangst

door sep 6, 2017Blog0 Reacties

 

 

Waarom laat jij je door anderen opjagen in het verkeer? bijvoorbeeld voor een verkeerslicht. Waarom heb je dat gevoel en hoe kan je dat oplossen.

Je opgejaagd voelen is op zijn zachtst gezegd niet prettig….

We hebben het er al vaker over gehad, je gedachten spelen hierin een cruciale rol bij rijangst. Als je al van te voren denkt dat je motor zal afslaan, 9 van de 10 keer gebeurt dat dan ook.

Let heel goed op je gedachten want je gedachten bepalen uiteindelijk wat jij gaat doen !

Een veel voorkomend probleem bij negatieve gedachten is; dat wat je bedenkt dat er zal gebeuren ook daadwerkelijk gebeurt.

Een negatieve gedachte zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

als mijn motor uitvalt dan gaan ze achter mij toeteren, dan word ik zenuwachtig, lukt het me niet om de auto in de juiste versnelling te zetten en valt de motor weer uit en natuurlijk gaan ze dan allemaal toeteren.

Een andere negatieve gedachte zou ook kunnen zijn: als ik stil ga staan dan valt mijn motor uit. En als dat dan ook gebeurt voor het stoplicht dan bevestigd het je gedachten; zie je wel, ik denk het en het gebeurt…

Veel mensen denken ook dat andere zullen zeggen dat jij niet kan rijden…

Dit zijn maar een paar voorbeelden van negatieve gedachten, gedachten die je direct moet uitbannen…

 

Wat kan je er tegen doen?

 

Maar wat is nou de praktische oplossing die er voor kan zorgen dat jij lekker relaxed bij de verkeerslichten wegkomt dat je motor niet afslaat op een kruising?

4 handige tips.

1 haaientanden: moet je stoppen voor een voorrangsweg (haaientanden) stop dan niet vlak voor die haaitanden maar zorg dat je 1-1,5 meter voor de haaietanden stopt. Dit zorgt voor meer overzicht en kan je deze ruimte gebruiken om naar voren te rollen.

2: verkeerslichten: sta je stil voor een rood verkeerslicht zorg er dan voor dat je bewust wordt van wat je denkt…. Zijn je gedachten negatief (mijn motor valt zeker uit) probeer deze dan om te buigen naar positieve gedachten. Een tip hierbij is om je te focussen op de verkeersstroom, wanneer ben jij aan de beurt? Zodra je denkt aan de beurt te zijn dan kan je al langzaam je koppeling op laten komen.

3: heel belangrijk, is het wel waar wat jij denkt?: als jij denkt dat alleen bij jou de auto uitvalt, is het wel waar dat iedereen in 1 keer weg rijdt voor een verkeerslicht. Het gebeurt iedereen wel eens dat de motor uitvalt tenzij je in een automaat rijdt. Het is eigenlijk heel menselijk!

4: Als je wegrijdt bij een verkeerslicht probeer dan niet in een keer weg te rijden maar probeer het heel rustig te doen. Voordat je wegrijdt laat je de koppeling opkomen en tel je 21 – 22 en op het moment dat je bij 22 bent is de auto al aan het rollen en ben je dat moeilijke punt, van nou moet ik, dat ben je dan voorbij..

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op deze link:

 

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven