De 3 Grootste Misvattingen over Rijangst

door sep 13, 2017Blog, Interessante blogs0 Reacties

 

Veel mensen om ons heen hebben een mening over rijangst.

Ze weten exact wat er aan de hand is, hoe mensen met rijangst zich voelen en vooral hoe ze het kunnen oplossen! Als ik op een feestje in gesprek ben met mensen over rijangst dan heerst er een algemeen beeld, helaas vaak vooral een negatief beeld.

Mensen zonder rijangst vinden vaak dat mensen met rijangst niet meer moeten rijden. Ze kunnen beter lekker thuis blijven of zich laten rijden. Dit is natuurlijk een egoïstische uitspraak. Het is niet fair om mensen met rijangst van de weg te wensen zodat jij (…. zonder rijangst) er geen last van ondervindt en gewoon door kan rijden. Maar heb je er als bestuurder zonder rijangst wel last van mensen met rijangst?

 

1e misvatting:  Mensen met rijangst kunnen niet autorijden! Je kijkt met oogkleppen als je vindt dat mensen met rijangst niet op de weg thuis horen omdat ze niet kunnen autorijden… Mensen met rijangst kunnen prima rijden, maar door de spanning die ze ervaren worden vaak bepaalde stukken vermeden, waardoor ze de spanning vermijden.

Dus als je denkt dat mensen met autosnelwegangst beter niet op de snelweg kunnen komen, ga je dan schamen! Heb je rijangst en rij je toch op de autosnelweg, dan PETJE AF, want je doet het dan toch maar!

 

2e misvatting: Mensen met rijangst zijn levensgevaarlijk! Mensen met rijangst doen maar wat……..In gesprekken over rijangst hoor je dit regelmatig voorbij komen. Het tegeldeel is waar. Mensen met rijangst zijn juist super oplettend. Super alert op alles wat er om hen heen gebeurt. Heel goed maar het zorgt wel voor een ander probleem, want je gaat echt alles zien. Voor diegene met rijangst is het minder prettig maar ze zijn zeker niet levensgevaarlijk.

 

3e misvatting: Mensen met rijangst hebben geen verkeersinzicht! Dit is echt de grootste onzin die er bestaat. Ze hebben echt hetzelfde verkeersinzicht als mensen zonder rijangst. Alleen de een heeft het iets meer dan de ander. Juist mensen met rijangst zien situaties veel eerder aankomen en reageren sneller. Als passagier is het zelfs heel veilig om met iemand mee te rijden met rijangst, want ze zijn heel alert en het rijden gaat automatisch goed. Alleen de chauffeur met rijangst denkt constant dat het helemaal niet goed gaat. Dan is het juist heel fijn als er iemand naast zit die verteld dat het wel goed gaat en dat je alle vertrouwen in haar/hem hebt.

 

Door te blijven oefenen kan ook jij deze misvattingen op het volgende feestje weerleggen!

 

Hoe kijk jij tegen rijangst aan?

 

Laat me het weten hieronder in het commentaarveld.

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven