5 zaken die je wel achter het stuur mag doen

door nov 30, 2016Blog, Interessante blogs0 Reacties

drive-safe

 

We weten allemaal dat je niet mag bellen achter het stuur, maar wat mag nou eigenlijk allemaal wel?

Er zijn behoorlijk wat dodelijke ongevallen per jaar door afleiding. De aantallen zijn moeilijk in te schatten maar ze liggen tussen de 20 en 100. Dat is ongeveer 5% -25% van alle ongevallen. Ongevallen die voorkomen hadden kunnen worden.

Met stip op nummer 1 op de lijst;  afleiding achter het stuur staat; de telefoon.

Als je 3 seconde op je telefoon kijkt en je rijdt  100 km/u.  dan leg je in die 3 seconden 90 meter af. Dat is de lengte van een compleet voetbalveld. 3 seconden waarin je waardevolle informatie kwijt bent.

Mij is de vraag gesteld; Mag ik een shaggy draaien als ik aan het rijden ben? Het antwoord daarop is: Ja dat mag.  Je mag aan je radio frummelen, je mag jezelf opmaken je mag een cd wisselen …..de wetgever heeft daar niets over vastgelegd.  Maar als je Cd valt of je mascara, je bukt om het  op te rapen waardoor je gaat slingeren.
Daar heeft de wetgever wel iets op over vastgelegd, en die regels zijn erg streng. Want slingeren, het laat reageren of op de andere weghelft uitkomen, daar staan gigantische boetes op van duizenden euro’s.

  1. Een sigaret draaien mag
  2. Je make-up bijwerkeren mag
  3. Een radio zender opzoeken mag
  4. Cd opzetten mag
  5. Een drankje drinken mag

Het mag dus allemaal totdat er iets fout gaat en dan heb je een reuze probleem.

Kortom: je mag van alles doen in de auto (behalve bellen)maar zorgt dit voor gevaarlijk rijgedrag dan staan er hoge boetes op.

Nog even een agenda Tip:

Op 13 januari geef ik in samenwerking met 2 andere experts (1 die zich bezighoudt met  pijnbestrijding en een advocaat) een korte lezing in Herten met name over letselschade en de gevolgen daarvan.

Wil je iets weten over pijnbestrijding, rijangst of ben je in een juridisch gevecht verwikkeld,
dan is het zeer zeker de moeite waard om te komen. Na de presentatie heb je de mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen aan 1 van ons.

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven