De 5 meest gemaakte fouten na een oefensessie

door okt 25, 2017Blog0 Reacties

Beloning na de training

 

Het is belangrijk om jezelf te belonen na een training. Waarom??

Als je je rijangst bent aangegaan, dan is/was dat super spannend. Als je dan na jouw training een succes moment viert dan zorgt het fijne moment er voor dat het neurologische pad in je hersenen breder word. (je wilt er tenslotte meer van!) Jouw angst gevoel zal uiteindelijk op de achtergrond raken en het Yes ik kan het gevoel op de voorgrond. Dat is het doel van een succes moment vieren…en jezelf belonen.

Er zijn echter 5 fouten die regelmatig gemaakt worden en daardoor het Vieren/belonen niet wordt gedaan. Welke dat zijn lees je hieronder. Zorg er voor dat JIJ deze fouten NIET maakt.

 

1: Je bent klaar met je training. Je bent 30 minuten bezig geweest met jouw angst. Daarna rij je terug naar huis en eenmaal thuis ga je door met je dagelijkse leven. Mail lezen, boodschappen doen, schoonmaken, enz. enz.. NIET DOEN! Sta bewust stil bij wat je net hebt gedaan..

 

2: Je onderschat het effect van jezelf belonen. Na een training vind je het niet nodig om jezelf te belonen of dat succes momentje te vieren, want je vindt het onzin… Dat is het dus niet.. Nu heb je wel getraind maar je bent jezelf er niet bewust van..

 

3: Je vindt jezelf het niet waard om te belonen. Je denkt na een training, waarom zou ik mezelf belonen, Moet dat nou? De rest van de wereld doet het toch ook niet. Waarom moet ik het wel doen? NOU omdat jij rijangst hebt en daar hard voor aan het werk bent. Dus wel vieren. Je bent het waard om van je rijangst af te komen.

 

4: Vergeten! Het gebeurt nog te vaak. Na een training vergeet je jouw moment te vieren. Het is een onderdeel van de rijangst reductie training. Het vieren van successen hoort er bij.

 

5: Schaamte. Er is een groep mensen die rijangst hebben die daar voor uit komen en zeggen, daar ga ik wat aan doen. Petje af voor die groep. Maar er is een andere groep die zich schaamt voor het feit dat ze rijangst hebben….Het uitbundig of het überhaupt vieren/belonen gebeurt dan ook vaak niet.

Als extra bonus geeft ik je punt 6:

 

Bij een lastige oefening, heb je het gevoel dat deze training niet lekker ging. Je ondervond een hoge mate van angst. Het voelde niet lekker je onderbreekt de training en gaat naar huis.

De training was het in jouw ogen niet waard om jezelf te belonen, om dit moment te vieren. Maar nu moet je het juist wel doen. Het gaat erom dat je de oefening hebt uitgevoerd. Niet hoe die is verlopen. Als de oefening echt slecht is gegaan in je ogen, jammer dan. Het lukt gewoon niet altijd even goed. Maar omdat je je angst wel bent aangegaan is het juist belangrijk dat je het wel viert.

Hoe vier je een moment? dat maakt niet uit. 30 minuutjes op de bank hangen, je favoriete programma kijken, het weekblad lezen, reep chocolade helemaal alleen opeten….

Zorg er in ieder geval voor dat je het aangename gevoel van de beloning combineert met de training die je hebt gedaan.

 

Hoe vier jij je overwinningen?

 

Laat het me hieronder in de commentbox weten.

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op deze link

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven