Grenzen verleggen!

door aug 16, 2017Blog, Interessante blogs0 Reacties

 

Tijdens mijn vakantie heb ik mijn grenzen verlegd. Niet omdat ik stond te springen om enge dingen te doen, want ook ik blijf liever in mijn eigen comfort zone, maar om te ervaren hoe een hoge mate van angst voelt, waardoor ik mij als rijangst reductie trainer beter kan verplaatsen in de angst gevoelens van mijn cliënten.

Aan mijn oproep om “enge” activiteiten in te sturen is flink gehoor gegeven.

· Parachute springen

· Op een vliegtuig staan

· Bungee jumpen

· Tokkelen

· Spinnen/slangen

· Dodemansrit

· Free diven

Van deze activiteiten heb ik gekozen voor de dodemansrit. Eerlijk is eerlijk ik heb het al eens gedaan, maar dat is zeker 20 jaar geleden.

 

Dodemansrit

 

De oudste vorm van extreme activiteiten zal vooral voor (oud)militairen geen onbekende zijn. Het overbruggen van een hoogte in zijn meest simpele en primitieve vorm; slechts op je buik naar beneden glijden over een steil gespannen kabel. Al heel snel zul je inzien hoe fantastisch deze activiteit wel niet is. Eenmaal op snelheid en in balans suis je “head first” de diepte in. De dodenmansrit is voor mensen met moed, koelbloedigheid en wilskracht. Bron: www.survive-all.com

 

Nadat ik de beslissing had genomen gingen mijn gedachten alle kanten op. Ik wil met jullie delen wat voor hersenspinsels er allemaal bij mij opkwamen.

“Nou dat is allemaal leuk en aardig wat ik op facebook vertel, maar het is zeker wel 20 jaar geleden. Toen zag ik er nog iets sportiever uit en toen ging het allemaal wel soepeler en makkelijker.

Ik ben nu wel een stukje ouder!” “het materiaal wat ze gebruiken, is het wel stevig genoeg, wat voor materiaal gebruiken ze, Als ik er van af val houdt de veiligheidslijn mij dan wel, zit ik wel goed vast…..”

Allemaal gedachtes die bij mij opkwamen en die stuk voor stuk een stukje angst oproepen. Ik geloof daarentegen dat iedereen dit kan en juist door je angst aan te gaan geloof ik dat jij dat ook kan. Nu hoef je natuurlijk niet met je neus naar beneden op een kabel te gaan liggen, maar als je rijangst hebt dan ga je ook een angst aan. Je gaat ook iets doen wat je eigenlijk heel eng vindt.

Als tweede stap heb ik iedereen verteld wat ik ging doen. Ik heb het op facebook gezet waardoor de hele wereld het kan zien. Hierdoor werd het voor mij een stuk lastiger om er vanaf te zien. Ik was super gemotiveerd want als rijangst reductietrainer wilde ik jullie juist laten zien en ervaren dat ik dit heb gedaan en dat het ook is gelukt.

 

Wat gebeurde er nu stapsgewijs:

 

*gedachten: gaat het wel lukken? val ik niet? wat is de staat van het materiaal? kan ik dit nog wel??

*staat waarin ik ben: ben ik gemotiveerd? Ben ik heel angstig?

*beslissing: Ja ik ga het doen en vertel het tegen iedereen!

*actie: de uitvoering heb ik gedaan in het weekend van 15/16 juli. *resultaat: In mijn volgende Facebook Live Blog zal ik jullie vertellen hoe het mij is vergaan.

Na het resultaat ga je weer terug naar je gedachten/geloof. Ik heb het gezien, ik heb het gedaan dus dat betekend dat ik geloof dat ik het kan, ik zou het een week daarna weer kunnen doen, en de week daarna weer………….

Deze stappen doorloop je ook als je rijangst hebt!

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op deze link

 

Wat is het meest spannende wat jij ooit gedaan hebt?

 

Laat je antwoord hieronder achter, ik ben heel erg benieuwd en deel dan ook meteen je grootste inzicht!

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven