Het grootste gevaar van vermijding en de oplossing…

door apr 19, 2017Blog, Interessante blogs0 Reacties

 

Het grootste gevaar van angst is het vermijden van je angst. Niet meer in je auto stappen als je totale rijangst hebt of niet meer over de snelweg gaan bij autosnelweg angst. Het is vrij simpel om jouw angst uit de weg te gaan. De smoesjes heb je vast al klaar… Bijvoorbeeld bij autosnelweg angst: ik ben binnendoor gekomen, want ik wil lekker rustig rijden, ik geniet graag van de natuur en het is niet zo gejaagd.

 

Als je toch een kort moment in een situatie terecht komt die angst oproept (snelweg) dan zal je merken dat het gevoel wat je krijgt als je van die snelweg af bent heerlijk is. De angst zakt direct weg. Je lichamelijke sensaties verdwijnen, je ademhaling wordt rustiger, je hartslag daalt, je handen worden weer droger.. Je wordt als het ware “beloond” voor je gedrag: Het uit de weg gaan van de dreiging.

Vermijding geeft dus een rust en een ontspannen gevoel. Het geeft je het gevoel dat je een verstandige beslissing hebt genomen. En daar ligt het GEVAAR. Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

 

Vermijding helpt je dan misschien wel op korte termijn, uiteindelijk kom je er zo dus geen steek verder mee. Sterker nog, hoe vaker je toegeeft aan je angst, des te sterker je hem maakt.

Je moet eigenlijk een strijd aangaan met je angst waarbij je gaat uitvechten wie er nou eigenlijk de baas is over jou: ben jij slaaf van je angst, of ben je de baas over je angst?

 

Ben jij de baas geworden over je angst of ben je op de goede weg, dan wil ik je vragen om het vragenformulier voor mij in te vullen.

Vul bij vraag 4 in waar jij tegen aan loopt en dan ontvang GRATIS het PDF document waarin ik uitleg wat jij kunt doen om uit die vicieuze cirkel te stappen.

Zet bij je antwoord dat je graag het pdf ontvangt!

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien?

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven