Rijangst…..Ontspan en geniet!

door jul 6, 2016Blog, Interessante blogs0 Reacties

 foto: Peter Trimming  foto: Peter Trimming

Mijn werk is fantastisch ik geniet er elke keer weer enorm van als er iemand tevreden en angstvrij de begeleiding heeft afgesloten. Het geeft me energie en power om steeds maar door te gaan.
Ken jij dat ook dat gevoel van in een flow zitten dat de dag voorbij is voordat je het weet en dat je wel eindeloos kunt doorgaan?
MAAR…… je voelt hem al aankomen de grote maar. Altijd maar doorgaan is niet handig en zeker geen goed idee. Het is belangrijk regelmatig je accu op te laden.
En de zomerperiode is daar uitermate geschikt voor!
In het artikel van vandaag wil ik je graag bewust maken om DE TIJD TE NEMEN om te ontspannen. Of je nu op vakantie gaat of niet. Want juist die periode is uitermate geschikt om het lichaam en geest weer in een frisse bui te brengen.
Zodat je na de vakantie weer je volle 100% kan geven.
Vakantie is echt belangrijk, misschien heb je wel de neiging om gewoon door te gaan want het gaat toch lekker zo? Maar als je vermoeid of zelfs overbelast raakt gaan diezelfde taken die je normaal energie geven, je juist verder uitputten en dan ligt rijangst op je te wachten!
En daar ben jij niet mee geholpen en diegenen die op je rekenen ook niet.
Nu klinkt het allemaal wel een beetje somber en mensen die mij persoonlijk kennen zullen misschien wel verbaast zijn. Anesti is toch altijd positief?
Geen paniek…..hier komt het.

Ik heb een aantal tips voor je die je tijdens de vakantie of in het weekend kunt doen.

 

De 5 – snel – uit – je – dip – tips

 

Tip 1 Sta vroeg op

 

Als je vroeg opstaat, zo vroeg dat de meeste mensen nog slapen. Is het heerlijk om buiten te zijn. Maak een wandeling en geniet van de rust en geluiden. Haal diep adem en proef de frisse lucht. De hele dag ligt aan je voeten.

 

Tip 2: Slaap uit

 

foto: Chris Waits

foto: Chris Waits

Misschien is je opgevallen dat ik in Tip 1 het woord ‘ik’ niet gebruik. Het heel vroeg uit mijn nest komen is niet zo mijn ding. Het vroeg opstaan is weggelegd voor die mensen waar ik NIET toe behoor: De ochtendmens
Ik vind het heerlijk om uit te slapen en in bed te blijven liggen. Vakanties zijn daar uitermate geschikt voor, als je de kans ziet moet je uitslapen ook eens op een ‘gewone’ dag proberen. (weet dan wel zeker dat niemand je mist 🙂
LET OP!… zorg ervoor dat je geen afspraken hebt terwijl je nog in je bed ligt!
Bonus tip: Als je maar vroeg genoeg naar bed gaat – kun je tip 1 en tip 2 combineren.

 

Tip 3: Wees actief

 

Zelf ga ik regelmatig een stuk rennen door de natuur. Tijdens die activiteit ben ik volledig bezig met mijn lichaam en kan dan mijn gedachten helemaal opzij zetten. Na dat uur ben ik lichamelijk moe maar mijn geest is helder en fris. Dit is zeker een aanrader als je veel zittend werk doet of weinig lichaamsbeweging hebt in je dagelijkse bezigheden.
Welke lichamelijke activiteit zou jij kunnen doen tijdens je vakantie of weekend?

 

Tip 4: Zoek de natuur op

 

Natuurlijk hoef je niet meteen naar de Ardennen te rijden om de natuur op te zoeken of het vliegtuig naar Peru te nemen. Er is altijd wel een park of stuk bos in de buurt waar je een dekentje kan neerleggen en kunt luisteren naar de geluiden van de natuur. Of ga bomen knuffelen doe waar jij blij van wordt!

 

Tip 5: Doe wat JIJ het liefste doet

 

Als het goed is, weet jij als geen ander hoe JIJ het beste kunt ontspannen om (weer) lekker in je vel te komen.
MAAR – ik weet ook dat je in de dagelijkse sleur kunt VERGETEN wat je ook alweer het allerliefste doet (deed).
Ik kan niet raden wat het voor jou is, maar misschien dat de onderstaande lijst – jouw geheugen kan opfrissen
Brainstormen, lezen, motorrijden, hardlopen, zingen, dansen, vissen, zeilen, klimmen, surfen, gamen, televisie kijken, voetballen, tennissen, badminton, beachvolleybal, jongleren, eten, drinken, zandkasteel bouwen, muziek luisteren, muziek maken, tekenen, vliegeren, vliegtuigjes vouwen, Lego, Ministeck, punniken, kantklossen, tafelvoetbal, pingpong, naar de kapper gaan, je laten masseren, naar de sauna, je paraplu ergens vergeten, koken, wijncursus, barbecueën, grasmaaien, origami, heg snoeien, bloemen plukken, bakken, braden, hoela hoepen, marshmallows roosteren, naar de bioscoop, Netflix op de bank, schrijven, foto’s kijken, fotograferen, turen naar de bosrand tot je een hert ziet, wachten tot je een ons weegt, snorkelen, dagdromen, schuilen, picknicken, shoppen, bromtol draaien, puzzelen, goocheltrucs leren, zoenen, dolfijnen nadoen, YouTube filmpjes kijken, grapjes maken, hut bouwen, liggen in een hangmat, naar het theater, zwemmen, fietsen, autorijden, abseilen, opzouten, kletsen, converseren op hoog niveau, schilderen, of zoiets
Staat jouw favoriete (non)activiteit er niet bij?
Dat betekent dan dat je precies weet wat het wel is!
En dan heb ik nu voor jou een BINDEND ADVIES voor deze zomer.

DOE regelmatig wat je het ALLERLEUKSTE vindt.

Nu ben ik eens benieuwd.

Wat is nu precies JOUW ALLERLEUKSTE (non) activiteit om te ontspannen en hoe krijg je het voor elkaar om dit regelmatig te doen?

 

Deel alsjeblieft jouw favoriete activiteit (hou het netjes) in het commentaarveld hieronder en laat je inspireren door de comments van anderen.
En wie weet breng je mij ook nog op een idee…
En omdat ontspanning en een goede balans deel uitmaakt van succesvol autorijden , krijg je zodra jouw comment is geplaatst, een GRATIS ticket voor het Blij dat ik rij! seminar (t.w.v. €97) dat begin augustus plaatsvindt.
Verzeker je snel van een plek in het seminar, en geniet deze zomer met een gerust hart van je meest favoriete bezigheid.

Op jouw veilige kilometers,Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven