Wat te verwachten tijdens een rijangst reductietraining

door feb 22, 2017Blog, Interessante blogs0 Reacties

Hoe krijg je eigenlijk rijangst?

Rijangst kan ontstaan doordat je een ongeval hebt gehad, of in een stressvolle situatie terecht bent gekomen die misschien niets met autorijden te maken heeft gehad. Je kan faalangst hebben, een fobie of een angststoornis. Van het een op het andere moment kan je dan rijangst ontwikkelen.

 

Een psycholoog zal je fantastische handvatten geven om je gedachten weer op een rijtje te krijgen. Maar daarna moet je het allemaal wel in de praktijk gaan uitvoeren, je moet in de actiemodus komen. Bij deze stap kan Relaxed Driving je helpen.

 

Onze doelstelling is je angst onder controle te brengen en te houden. Zodat je weer met een veilig en vertrouwd gevoel de weg op kan. Er mag altijd wel een beetje spanning blijven tijdens het rijden.

 

Je leert ook tijden de cursus je (lichamelijke)reactie(s) te herkennen en op te lossen.

 

Dat doen we volgens het G.G.D.S.U. systeem:

 

1. jouw Gedachten, zijn die positief of negatief?

2. jouw Gedrag: kloppen jouw gedachten met jouw gedrag?

3. Doelen stellen: zonder doel kom je nergens

4. Strategieën: we bepalen een strategie voor de aanpak van jouw angst

5. Uitvoering: samen gaan we de weg op, om in kleine stapjes jouw angst te overwinnen.

 

Als je bij Relaxed Driving terecht komt dan krijg je als eerste een Quickscan t.w.v. € 500,00 Uit deze scan kan ik halen hoe gemotiveerd jij bent. Het is een scan met vragen waar je echt even over na moet denken en die niet met 5 minuten is ingevuld. Deze quickscan is voorlopig nog gratis.

 

Daarna volgt een eerste gesprek en als je na dat gesprek nog steeds geïnteresseerd en gemotiveerd bent, krijg je een intakeformulier mee om thuis in te vullen.

 

In het tweede gesprek bespreken we het intakeformulier. Waarin we ook precies gaan vastleggen waar jij aan gaat werken, waar jouw valkuilen liggen en hoe wij deze gaan aanpakken.

 

De uitvoering van de training is altijd afgestemd op de mate van spanning die jij ervaart. Je begint rustig met het wennen aan de auto en als je er klaar voor bent gaan we jouw spanningen aanpakken. Uiteraard kan jouw coach de auto volledig overnemen als het even niet lukt.

 

De training is zo opgebouwd dat stapje voor stapje de coaching zal afbouwen en dat je uiteindelijk weer alleen kunt rijden.

 

Wat is het grootste struikelblok voor jouw om aan een rijangst reductietraining te beginnen?

 

Laat het weten in het commentaarveld hieronder en krijg als dank gratis de quickscan thuis gestuurd.

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op onderstaande link: https://www.facebook.com/anesti.bochem/videos/1675379755809283

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven