5 Meest gemaakte fouten bij rijden in het donker

door nov 10, 2017Blog, Interessante blogs0 Reacties

 

’s Avonds of ’s nachts kunnen rijden is noodzakelijk. Een groot percentage van de dodelijke ongelukken gebeurt ’s nachts. Er is dan wel veel minder verkeer op de weg, maar het zicht is slechter en er rijden meer vermoeide mensen op de weg. Hieronder de 5 meest gemaakte fouten bij rijden in het donker. Lees ze door zodat jij ze niet maakt.

 

Alle fouten op een rijtje.

 

1. In je eigen lichtbundel kijken!

als je in het donker rijdt en de weg is slecht verlicht dan ben je geneigd om in en naar je eigen lichtbundel te blijven kijken. Dat is niet handig. Probeer er ver overheen te kijken. Ver in die donkere ruimte.

2. Remmen als je het “even” niet ziet!

Er zijn momenten dat je de weg “even” niet ziet. Trap dan niet gelijk op je rem maar laat het gas even los, kijk goed en vervolg dan je weg weer. Remmen kan altijd nog, je hebt echt tijd zat.

 

3. De bermpaaltjes niet volgen!

Als er geen verlichting is op de weg, maar er staan wel rode bermpaaltjes, weet dan naar welke kant de weg gaat. Bij rode bermpaaltjes gaat de weg naar links, bij witte bermpaaltjes gaat de weg naar rechts.. Ze staan er niet voor niets, maak er gebruik van.

 

4. Dashboard verlichting maximaal aanzetten!

Je ziet het vooral bij de jeugd. De verlichting van het dashboard staat maximaal aan. Natuurlijk ziet het er cool uit, maar je ogen zijn constant aan het werk. Van fel licht in de auto naar een donkere weg buiten de auto. Dat is erg vermoeiend, met alle risico’s van dien. Zet daarom je dashboard verlichting laag. Dat vinden je ogen echt heel erg prettig en je ziet meer!

 

5. Groot licht niet gebruiken!

Maak optimaal gebruik van je verlichting. Veel bestuurders vergeten het aan te zetten of ze bij een tegenligger uit te doen. Je hebt ze, gebruik ze ook, hoe meer licht hoe beter. En ben je bang dat je ze vergeet uit te zetten als er een tegenligger komt, geen paniek, zij attenderen je er heus wel op om ze weer uit te doen.

 

Waarom vindt jij het lastig om in het donker te rijden.

Laat je bericht achter in het commentaarveld hieronder.

 

Wil je mijn facebook live in de herhaling zien? klik dan op deze link

 

Op jouw veilige kilometers,

Anesti.

PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven