De auto liet me schrikken!

door jun 1, 2016Blog, Interessante blogs0 Reacties

foto: Daniel R. Blume

 

Wat een aparte dag vandaag. Heel veel regen en in sommige steden zijn de wegen zelfs ondergelopen. Over het algemeen kunnen auto’s en bussen wel tegen een spatje water maar overdrijven kan natuurlijk ook! ¬†Kijk maar eens naar het volgende filmpje.

 

Nu was ik gisteren op een verjaardag en iemand vertelde me dat ze haar auto niet meer vertrouwt. Ik was een beetje verbaasd over de reactie. Ze wilde echt een andere auto.

 

Wat was er gebeurd? Het was op een regenachtige dag waarbij ze een oprit van een autoweg opging. Dit deed ze al vele jaren en is nooit een probleem geweest.

 

Totdat de auto plotseling vanachter “uitbrak” en zorgde voor een pirouette op de invoegstrook. Natuurlijk schrik je dan en de verhalen die er dan volgen zijn meestal niet bevorderend voor het zelfvertrouwen. Er kunnen voorbeelden voorbijkomen zoals. Je moet remmen of alles loslaten, gas geven hoor ik ook wel eens voorbij komen. Lees snel verder wat je wel moet doen!

 

Wat was er gebeurt?

 

De invoegstrook had een negatieve wegverkanting en daarbij had het ook geregend. Wat er gebeurde is het volgende: Met een normale snelheid de bocht ingestuurd en tijdens het doorsturen gleed de achterkant weg wat ervoor zorgde dat de auto een rondje maakte. Gelukkig niks ernstigs gebeurt en kon gelukkig ook weer verder.

 

Auto verkopen?

 

foto: Martijn van Exel

foto: Martijn van Exel

Gevoelsmatig wil je van de auto af. Hij heeft je tenslotte laten schrikken. Maar is dit ook de oplossing? Het had bij elke andere auto kunnen gebeuren. Sterker nog bij hetzelfde soort auto was het gebeurt!

 

Wat is dan wel de oplossing

 

Het advies is eigenlijk erg simpel. We denken dat we de auto kennen alleen als we in een onverwachte situatie komen worden we toch verrast. De oplossing is trainen, trainen en nog eens trainen. En dat doe je bij een antislipschool. Voor mensen met rijangst hebben we samen met Blackwheels in Weert een speciaal trainingsprogramma opgezet. Je bent van harte welkom! Voor aanmeldingen klik hier

 

Wil jij ook niet meer verrast worden tijdens het rijden of vertrouw je je auto niet meer?

 

Tijdens het aankomende webinar van 14 juni zal ik het over het systeem G.G.D.S.U gaan hebben. En daarin zal je zien dat de eerste G (gedachten) een cruciale rol spelen in de 2e G (gedrag) Wat in het voorgaande voorbeeld misschien wel leid tot de aanschaf van een andere auto.

 

Wil jij ook op 14 juni bij het GRATIS webinar zijn?

 

Klik daarvoor op deze link en je kunt dan GRATIS het webinar volgen op you tube. Zorg ervoor dat je om 19.00 iets te drinken bij de hand hebt en pen en papier om alle belangrijke informatie op te schrijven!

 

En om je nog beter van dienst te kunnen zijn stel je je vraag hieronder en dan beantwoord ik je vraag live tijdens het webinar. Hoe cool is dat?

 

Welke vraag moet ik voor jouw beantwoorden?

Laat je reactie achter in het commentaarveld hieronder!

Op jouw veilige kilometers,
Anesti.
PS.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit artikel te delen op Facebook en Linkedin zodat ook jouw vrienden kunnen profiteren? alvast bedankt!

Archieven